A vetélkedőről
Nemes Urak és Hölgyek!

Az éj sötét és tele iszonyattal, veszélyben a birodalom! Szükség van rátok! A hordátokra, a seregetekre, katonáitokra, harcosaitokra. Ti lehettek azok, akik megrendíthetetlenségeskedéseitek közt nemességetek bizonyítása által bátorsággal, merészséggel, bizalommal, bölcsességgel, értékteremtéssel, igazságossággal, őszintén és tiszta szívvel harcolva bebizonyíthatjátok, hogy méltók vagytok a birodalom védelmezője címre. A címért küzdő házaknak idén az Összművészeti találkozóig kell bizonyítaniuk rátermettségüket. A harcot a Nagytanács felügyeli.

#hArtzrafel!






Az aktuális (10.) feladat
közzétéve: 2018. 08. 01.
A feladat lejárt.

Rettenthetetlen és nemes harcosok, kik birodalmunk védelméért küzdötök! A harc a  szavak mezején folytatódik, és az unitárius másként gondolkodás, feltételek nélküli elfogadni tudás szükségeltetik hozzá. A végső csaták zajlanak, rövidesen kiderül, hogy kié lesz a birodalom védelmezője cím.

A vallásszabadság kimondásának 450. évében a Nagytanács azt szeretné, ha újrajátszanátok és mai köntösbe öltöztetnétek az 1568. január 6-13. Tordán zajlott országgyűlést. Az általatok újrajátszott országgyűlés aktuális, szerintetek fontosnak vélt határozatokat kell tartalmazzon, és mindenképpen az kell legyen a végső következtetése, hogy A hit Isten ajándéka. A tordai országgyűlés János Zsigmond király idejében zajlott a reformáció évszázadában, különlegessége, hogy világon először mondta ki, hogy minden ember azt a vallást gyakorolhatja, amely felfogásával megegyezik, és szorgalmazta a tollerancia elvét. A feladatotok az, hogy elképzeljétek ez milyen lenne, ha ma zajlna, milyen határozatokat fogalmaznának meg. A megoldás egy videó kell legyen, amelynek youtube linkjét kell beküldenetek nekünk.

Nemes egyletesek! Engedjétek szabadjára fantáziátokat, és formáljátok a ti képmásotokra a tordai országgyűlést.

A csatában fontos, hogy bátran vállaljátok véleményeteket!

Harcra fel!feladvány szövege


9. feladat
Egylettörténetünk
közzétéve: 2018. 07. 13.
A feladat lejárt.

Rettenthetetlen és nemes harcosok, kik birodalmunk védelméért küzdőtök! Közeleg a harc vége, és egyre izgalmasabb ahogy küzdtötök a birodalom védelmezője címért. A mindent eldöntő végső feladat előtt azonban egy újabb különleges megbizatás vár Rátok. A Nagytanács azt szeretné, ha a technológia újabb vívmányait felhasználva elmesélnétek, hogy hogyan jött létre az a közösség, amelyhez mi mindannyian tartozunk, azaz hogyan hívták életre elődeink az Egyletet. Az tehát a teendőtök, hogy készítsetek egy videós beszámolót, amelyben elmeséltik az Egylet eredettörténetét. Az eredettörténet írásban vagy élőszóban elmesélt valós vagy kitalált cselekménysor. A feladat tehát az, hogy készítsetek egy videót, amelyben a ti fantaziátok és kreativitásotok szerint elmesélitek szerintetek hogyan született meg a mi csodánk, majd töltsétek ezt fel a YouTube-ra, és küldjétek be nekünk a linket. Csatoljatok egy dokumentumot is, .doc verzióban, amely tartalmazza az általatok megfogalmazott eredettörténetet. Nemes egyletesek! Engedjétek szabadjára fantáziátokat, és osszátok meg a nagy világgal az Egylet létrejöttének történetét! A csatában fontos, hogy mindenki tudja rólatok, honnan is jösztök!

Harcra fel! Történelmet írtok!


CsíSze-DFIE csapat (Nyárádszentmárton-Csíkfalva)

 

Mi vagyunk a CsíSzeDFIE!

Nevünket a szülőfalvaink neve ihlette, (CSÍkfalva, NyárádSZEntmárton) aminek hála mi ide tartozunk! Egy bolondos, összetartó, játékos kis csapat vagyunk, akik számára nem létezik lehetetlen. Bármerre jársz minket mindig megtalálsz, az Év egylete vetélkedő évente visszatérő aktív csapata vagyunk, az ODFIE rendezvényein is mindig jelen vagyunk és magunk után nyomot hagyunk. (Lábnyomot).

 2014 nyarán indult újra az egyletünk, mint egy csiszolatlan kő, ami az évek folyamán egyre fényesebbé tette a csapatunkat és személyiségeinket. Ez a kő bizonytalanul indult el egy rögös úton, de hála a változatos személyiségű csapatunknak egyre többet tapasztalt, csiszolódott. Mára már tele van szebbnél szebb emlékekkel, élményekkel, de még van hely benne újabb csodákra. Színes kis társaság, akik egyszer fent egyszer lent de mindig megtaláljuk a helyes utat. Egymásra mindig számíthatunk. Egylezezéseink vidáman, nevetve telnek, mindig találunk ki valami újat amit általában sikerül kiviteleznünk. Összetartó csapat vagyunk akik ha belekezdenek valamibe véghez is viszik. (Kivéve ha nem) Nem csak egyletezünk hanem önkéntesen segítünk a rászorulókon.

Címerünk jele a gyémánt, ami jelképezi a közös utunkat ami egykor egy kis kő volt, de mára gyémántá csiszolódott. A címerünkben szereplő galambok az Unitárius Címer szimbólumai és számunkra jelképezi, hogy büszke Unitáriusok vagyunk! Ez a csapat értékes számunkra! Általában hetente össze ülünk, kivéve amikor közbe jön valami. Aktívak vagyunk az egyházi teendőkben is. Sokat köszönhetünk a lelkészi család apraja nagyjának. Az ők bíztatásuk és segítségük adott reményt újra bele kezdeni az egyletezésbe! De nem bántuk meg és nagyon hálásak vagyunk nekik a biztatásért.  Vigyázzatok versenytársak, nem lesz könnyű dolgotok velünk!

 "Az ember egész életében csak várakozik. Várja, hogy megszülessen, aztán várja, hogy meghaljon. Sorban áll, és vár, hogy vécépapírt vehessen. Sorban áll a bankban, és várja, hogy megkapja a pénzét. Ha pedig nincs pénze, még hosszabb sorokban vár, csak nem a bankban. Várja, hogy alhasson, és várja, hogy felébredjen. Várja, hogy megházasodhasson, aztán várja, hogy elválhasson. Várja, hogy essen az eső, aztán meg hogy elálljon. Várja, hogy ehessen, aztán hogy ehessen újra. Várja, hogy sorra kerüljön egy csapat őrült közt, s közben azon tűnődik, vajon ő is megőrült-e."

 


Június 2.
A kincstár újra bővült! Lessétek meg! ;)
Április 23.
Nemes Hölgyek és Urak!
Közhírré tétetik, hogy a Házak bemutatkoztak és Kincstárat feltöltöttük.
Legyetek résen, mert a hArtZ folytatódik!
Március 30.
Tudtátok, hogy meghosszabbítottuk a határidőt és április 8. 00:00-ig lehet jelentkezni?
És tudtátok, hogy brit tudósok megállapították, hogy mindenki, aki jelentkezik Az Év Egylete vetélkedőre híres lesz?
#hArtZrafel!