A vetélkedőről
Nemes Urak és Hölgyek!

Az éj sötét és tele iszonyattal, veszélyben a birodalom! Szükség van rátok! A hordátokra, a seregetekre, katonáitokra, harcosaitokra. Ti lehettek azok, akik megrendíthetetlenségeskedéseitek közt nemességetek bizonyítása által bátorsággal, merészséggel, bizalommal, bölcsességgel, értékteremtéssel, igazságossággal, őszintén és tiszta szívvel harcolva bebizonyíthatjátok, hogy méltók vagytok a birodalom védelmezője címre. A címért küzdő házaknak idén az Összművészeti találkozóig kell bizonyítaniuk rátermettségüket. A harcot a Nagytanács felügyeli.

#hArtzrafel!


Az aktuális (10.) feladat
közzétéve: 2018. 08. 01.
A feladat lejárt.

Rettenthetetlen és nemes harcosok, kik birodalmunk védelméért küzdötök! A harc a  szavak mezején folytatódik, és az unitárius másként gondolkodás, feltételek nélküli elfogadni tudás szükségeltetik hozzá. A végső csaták zajlanak, rövidesen kiderül, hogy kié lesz a birodalom védelmezője cím.

A vallásszabadság kimondásának 450. évében a Nagytanács azt szeretné, ha újrajátszanátok és mai köntösbe öltöztetnétek az 1568. január 6-13. Tordán zajlott országgyűlést. Az általatok újrajátszott országgyűlés aktuális, szerintetek fontosnak vélt határozatokat kell tartalmazzon, és mindenképpen az kell legyen a végső következtetése, hogy A hit Isten ajándéka. A tordai országgyűlés János Zsigmond király idejében zajlott a reformáció évszázadában, különlegessége, hogy világon először mondta ki, hogy minden ember azt a vallást gyakorolhatja, amely felfogásával megegyezik, és szorgalmazta a tollerancia elvét. A feladatotok az, hogy elképzeljétek ez milyen lenne, ha ma zajlna, milyen határozatokat fogalmaznának meg. A megoldás egy videó kell legyen, amelynek youtube linkjét kell beküldenetek nekünk.

Nemes egyletesek! Engedjétek szabadjára fantáziátokat, és formáljátok a ti képmásotokra a tordai országgyűlést.

A csatában fontos, hogy bátran vállaljátok véleményeteket!

Harcra fel!feladvány szövege


9. feladat
Egylettörténetünk
közzétéve: 2018. 07. 13.
A feladat lejárt.

Rettenthetetlen és nemes harcosok, kik birodalmunk védelméért küzdőtök! Közeleg a harc vége, és egyre izgalmasabb ahogy küzdtötök a birodalom védelmezője címért. A mindent eldöntő végső feladat előtt azonban egy újabb különleges megbizatás vár Rátok. A Nagytanács azt szeretné, ha a technológia újabb vívmányait felhasználva elmesélnétek, hogy hogyan jött létre az a közösség, amelyhez mi mindannyian tartozunk, azaz hogyan hívták életre elődeink az Egyletet. Az tehát a teendőtök, hogy készítsetek egy videós beszámolót, amelyben elmeséltik az Egylet eredettörténetét. Az eredettörténet írásban vagy élőszóban elmesélt valós vagy kitalált cselekménysor. A feladat tehát az, hogy készítsetek egy videót, amelyben a ti fantaziátok és kreativitásotok szerint elmesélitek szerintetek hogyan született meg a mi csodánk, majd töltsétek ezt fel a YouTube-ra, és küldjétek be nekünk a linket. Csatoljatok egy dokumentumot is, .doc verzióban, amely tartalmazza az általatok megfogalmazott eredettörténetet. Nemes egyletesek! Engedjétek szabadjára fantáziátokat, és osszátok meg a nagy világgal az Egylet létrejöttének történetét! A csatában fontos, hogy mindenki tudja rólatok, honnan is jösztök!

Harcra fel! Történelmet írtok!


MaDFIE csapat (Marosvásárhely)

Egyszer réges régen, amikor még a Somostetőt hó borította, és amikor a ‘’Csintúra’’ még csak köves út volt, amikor még a Kombinát sem fújta az egészséges sárga füstjét, élt egyszer egy törzs, amely Lada tolással foglalkozott.

     Napjaik egyformán teltek. Reggeltől délig tolták a Ladát egy irányba, azután déltől estig pedig a másik irányba. Ez így ment éveken keresztül, míg egyik reggel a Lada útját elállta egy hangya. Ez nagyon meglepte a törzset, mert a hangyák máskor csak a lábukat csiklandozták, de ez most határozottan eltorlaszolta az utat a Lada előtt. Mivel nem tudtak mi mást tenni, addig tolták a Ladát, követve a hangya nézését meg járását, amíg el nem értek arra a helyre, amit mások csak Bolyai térnek hívtak. És látták ekkor, hogy EZ JÓ. Leparkolták a Ladát, és a tetőn egy házat alapítottak maguknak. És látták, hogy ez ismét JÓ.

     Itt már a mindennapok is megváltoztak. Többé nem kellett Ladát tolni. Volt, amikor csak vitáztak, volt, hogy nagyokat beszélgettek, volt, amikor maratonban nézték a filmeket, de olyan is akadt, amikor hont foglaltak. Mikor látták, hogy ez is mind JÓ, nyitottak egy saját, kuckózós kávéházat, amely minden hónap végén nyitva állt.

     Amikor törzsük gyarapodni kezdett, elfoglalták a Kövesdombi Egyház Birodalmát is, ezáltal egész Vásárhely urai Ők lettek. Mind külön egyéniségek voltak: volt művész, énekes, mókamester, de ez a valamikor csak Lada tologató törzs szépen lassan családdá kovácsolódott és hetedhét országból mindenki csodájára járt a Csodahangya örökségének. 


Június 2.
A kincstár újra bővült! Lessétek meg! ;)
Április 23.
Nemes Hölgyek és Urak!
Közhírré tétetik, hogy a Házak bemutatkoztak és Kincstárat feltöltöttük.
Legyetek résen, mert a hArtZ folytatódik!
Március 30.
Tudtátok, hogy meghosszabbítottuk a határidőt és április 8. 00:00-ig lehet jelentkezni?
És tudtátok, hogy brit tudósok megállapították, hogy mindenki, aki jelentkezik Az Év Egylete vetélkedőre híres lesz?
#hArtZrafel!