A vetélkedőről
Nemes Urak és Hölgyek!

Az éj sötét és tele iszonyattal, veszélyben a birodalom! Szükség van rátok! A hordátokra, a seregetekre, katonáitokra, harcosaitokra. Ti lehettek azok, akik megrendíthetetlenségeskedéseitek közt nemességetek bizonyítása által bátorsággal, merészséggel, bizalommal, bölcsességgel, értékteremtéssel, igazságossággal, őszintén és tiszta szívvel harcolva bebizonyíthatjátok, hogy méltók vagytok a birodalom védelmezője címre. A címért küzdő házaknak idén az Összművészeti találkozóig kell bizonyítaniuk rátermettségüket. A harcot a Nagytanács felügyeli.

#hArtzrafel!


Az aktuális (10.) feladat
közzétéve: 2018. 08. 01.
A feladat lejárt.

Rettenthetetlen és nemes harcosok, kik birodalmunk védelméért küzdötök! A harc a  szavak mezején folytatódik, és az unitárius másként gondolkodás, feltételek nélküli elfogadni tudás szükségeltetik hozzá. A végsÅ‘ csaták zajlanak, rövidesen kiderül, hogy kié lesz a birodalom védelmezÅ‘je cím.

A vallásszabadság kimondásának 450. évében a Nagytanács azt szeretné, ha újrajátszanátok és mai köntösbe öltöztetnétek az 1568. január 6-13. Tordán zajlott országgyűlést. Az általatok újrajátszott országgyűlés aktuális, szerintetek fontosnak vélt határozatokat kell tartalmazzon, és mindenképpen az kell legyen a végsÅ‘ következtetése, hogy A hit Isten ajándéka. A tordai országgyűlés János Zsigmond király idejében zajlott a reformáció évszázadában, különlegessége, hogy világon elÅ‘ször mondta ki, hogy minden ember azt a vallást gyakorolhatja, amely felfogásával megegyezik, és szorgalmazta a tollerancia elvét. A feladatotok az, hogy elképzeljétek ez milyen lenne, ha ma zajlna, milyen határozatokat fogalmaznának meg. A megoldás egy videó kell legyen, amelynek youtube linkjét kell beküldenetek nekünk.

Nemes egyletesek! Engedjétek szabadjára fantáziátokat, és formáljátok a ti képmásotokra a tordai országgyűlést.

A csatában fontos, hogy bátran vállaljátok véleményeteket!

Harcra fel!feladvány szövege


9. feladat
Egylettörténetünk
közzétéve: 2018. 07. 13.
A feladat lejárt.

Rettenthetetlen és nemes harcosok, kik birodalmunk védelméért küzdÅ‘tök! Közeleg a harc vége, és egyre izgalmasabb ahogy küzdtötök a birodalom védelmezÅ‘je címért. A mindent eldöntÅ‘ végsÅ‘ feladat elÅ‘tt azonban egy újabb különleges megbizatás vár Rátok. A Nagytanács azt szeretné, ha a technológia újabb vívmányait felhasználva elmesélnétek, hogy hogyan jött létre az a közösség, amelyhez mi mindannyian tartozunk, azaz hogyan hívták életre elÅ‘deink az Egyletet. Az tehát a teendÅ‘tök, hogy készítsetek egy videós beszámolót, amelyben elmeséltik az Egylet eredettörténetét. Az eredettörténet írásban vagy élÅ‘szóban elmesélt valós vagy kitalált cselekménysor. A feladat tehát az, hogy készítsetek egy videót, amelyben a ti fantaziátok és kreativitásotok szerint elmesélitek szerintetek hogyan született meg a mi csodánk, majd töltsétek ezt fel a YouTube-ra, és küldjétek be nekünk a linket. Csatoljatok egy dokumentumot is, .doc verzióban, amely tartalmazza az általatok megfogalmazott eredettörténetet. Nemes egyletesek! Engedjétek szabadjára fantáziátokat, és osszátok meg a nagy világgal az Egylet létrejöttének történetét! A csatában fontos, hogy mindenki tudja rólatok, honnan is jösztök!

Harcra fel! Történelmet írtok!


SzUIE csapat (Székelykeresztúr)

Nemes Urak és Hölgyek!

Mi vagyunk a SzUIE, a Székelykeresztúri Unitárius Ifjúsági Egylet. Azért jelentkezünk Az Év Egylete vetélkedÅ‘re, hogy rátermettségünkkel, talpraesettségünkkel, merészségünkkel és változatos arcocskáinkkal bebizonyíthassuk a Nagytanácsnak, hogy igenis megérdemeljük, hogy mi foglaljuk el idén a Vastrónt.

A címerünket alkotó két legfontosabb elem a fa és a kard. A fa számunkra az életet, a változatosságot jelenti, lombkoronája az évrÅ‘l évre megújuló és friss tagokkal bÅ‘vülÅ‘ társaságunkat szimbolizálja. Az erÅ‘s törzs, az összetartásunkat, a közösségi szellemünket és az egy helyre tartozásunkat fejezi ki, amit a vastag és strapabíró törzs tud a legjobban összetartani. A kard a rendíthetetlenségünket jelenti, azt, hogy igazi harcosok vagyunk, olyanok, akik képesek bármilyen próbát kiállni. Mi tudjuk, hogy méltók vagyunk a birodalom védelmezÅ‘je címre és sosem adjuk fel ezt a harcot!


Június 2.
A kincstár újra bővült! Lessétek meg! ;)
Április 23.
Nemes Hölgyek és Urak!
Közhírré tétetik, hogy a Házak bemutatkoztak és Kincstárat feltöltöttük.
Legyetek résen, mert a hArtZ folytatódik!
Március 30.
Tudtátok, hogy meghosszabbítottuk a határidőt és április 8. 00:00-ig lehet jelentkezni?
És tudtátok, hogy brit tudósok megállapították, hogy mindenki, aki jelentkezik Az Év Egylete vetélkedőre híres lesz?
#hArtZrafel!