10. feladat
közzétéve: 2018. 08. 01.
A feladat lejárt.

Rettenthetetlen és nemes harcosok, kik birodalmunk védelméért küzdötök! A harc a  szavak mezején folytatódik, és az unitárius másként gondolkodás, feltételek nélküli elfogadni tudás szükségeltetik hozzá. A végső csaták zajlanak, rövidesen kiderül, hogy kié lesz a birodalom védelmezője cím.

A vallásszabadság kimondásának 450. évében a Nagytanács azt szeretné, ha újrajátszanátok és mai köntösbe öltöztetnétek az 1568. január 6-13. Tordán zajlott országgyűlést. Az általatok újrajátszott országgyűlés aktuális, szerintetek fontosnak vélt határozatokat kell tartalmazzon, és mindenképpen az kell legyen a végső következtetése, hogy A hit Isten ajándéka. A tordai országgyűlés János Zsigmond király idejében zajlott a reformáció évszázadában, különlegessége, hogy világon először mondta ki, hogy minden ember azt a vallást gyakorolhatja, amely felfogásával megegyezik, és szorgalmazta a tollerancia elvét. A feladatotok az, hogy elképzeljétek ez milyen lenne, ha ma zajlna, milyen határozatokat fogalmaznának meg. A megoldás egy videó kell legyen, amelynek youtube linkjét kell beküldenetek nekünk.

Nemes egyletesek! Engedjétek szabadjára fantáziátokat, és formáljátok a ti képmásotokra a tordai országgyűlést.

A csatában fontos, hogy bátran vállaljátok véleményeteket!

Harcra fel!feladvány szövege

9. feladat
Egylettörténetünk
közzétéve: 2018. 07. 13.
A feladat lejárt.

Rettenthetetlen és nemes harcosok, kik birodalmunk védelméért küzdőtök! Közeleg a harc vége, és egyre izgalmasabb ahogy küzdtötök a birodalom védelmezője címért. A mindent eldöntő végső feladat előtt azonban egy újabb különleges megbizatás vár Rátok. A Nagytanács azt szeretné, ha a technológia újabb vívmányait felhasználva elmesélnétek, hogy hogyan jött létre az a közösség, amelyhez mi mindannyian tartozunk, azaz hogyan hívták életre elődeink az Egyletet. Az tehát a teendőtök, hogy készítsetek egy videós beszámolót, amelyben elmeséltik az Egylet eredettörténetét. Az eredettörténet írásban vagy élőszóban elmesélt valós vagy kitalált cselekménysor. A feladat tehát az, hogy készítsetek egy videót, amelyben a ti fantaziátok és kreativitásotok szerint elmesélitek szerintetek hogyan született meg a mi csodánk, majd töltsétek ezt fel a YouTube-ra, és küldjétek be nekünk a linket. Csatoljatok egy dokumentumot is, .doc verzióban, amely tartalmazza az általatok megfogalmazott eredettörténetet. Nemes egyletesek! Engedjétek szabadjára fantáziátokat, és osszátok meg a nagy világgal az Egylet létrejöttének történetét! A csatában fontos, hogy mindenki tudja rólatok, honnan is jösztök!

Harcra fel! Történelmet írtok!

8. feladat
RANDOM: Gyűjtsd össze!
közzétéve: 2018. 06. 28.
A feladat lejárt.

Nemes harcosok!

Újabb kihívásában a nagytanács arra hív, hogy minél rövidebb idő alatt gyűjtsétek össze, és küldjétek el az evegylete.odfie@gmail.com címre az alábbi dolgokat: 

Fénykép egy 1968. január 13-án született személlyel. (ZT)

 Egy lefényképezett vonalkód, amelyen egymás mellett írja a 450-et.  (ZT)

Bumeráng a traktor kerékkel.

Videó egy olyan általatok keresett dalról, ami kifejezi az egyletes életérzés. A videóban a dalt ti kell felénekeljétek.

Selfie a szövőszékkel.

Bumeráng Tudorka, Oké vagy Tappancs olvasásáról. (ZT)

Fénykép az egylettermetek falán levő Csacska angyal poszterről. (ZT)

Selfie az Ozone nevű együttes egyik CD-jéről.  (ZT)

Fénykép az egylettermetek asztalán levő 1992-es újságról. (ZT)

 

Csak a hiteles megoldásokat pontozzuk! 

#hArtZrafel

7. feladat
PlakátON
közzétéve: 2018. 05. 27.
A feladat lejárt.

Rettenthetetlen és nemes harcosok, kik birodalmunk védelméért küzdőtök!

A feladat még mindig az, hogy elnyerjétek a birodalom védelmezője címet, a harc pedig egyre csak dúl… A csapatok fej-fej mellett haladnak. Újabb kihívásában a Nagytanács arra kér, hogy tétessétek közhírré: mit jelent az egyletben a szabadság. Hogy miként tehetitek meg? Készítsek egy plakátot, mely tükrözi, hogy mit jelent szabadon élni az egyletben. Ennek elkészítését teljes mértékben a kreativitásotokra bízzuk. A lényeg, hogy a végeredmény egy A3-as mértetű plakát legyen, amelyet kiraktok településeteken jól látható helyekre. Erről három darab képet valamit magát a plakátot küldjétek el az evegylete.odfie@gmail.com címre. A megoldásokat kizárólag e-mail-en fogadjuk el.

Nemes egyletesek! Töltsétek meg településeteket olyan plakátokkal, amelyekről mindenki felismeri, szabadok vagytok, szabadon éltek! A csatában fontos, hogy mindenki tudja, mitől erősek a közösségeitek.

A feladat teljesítésért jutalom jár.

Harcra fel!

1
tovább

Június 2.
A kincstár újra bővült! Lessétek meg! ;)
Április 23.
Nemes Hölgyek és Urak!
Közhírré tétetik, hogy a Házak bemutatkoztak és Kincstárat feltöltöttük.
Legyetek résen, mert a hArtZ folytatódik!
Március 30.
Tudtátok, hogy meghosszabbítottuk a határidőt és április 8. 00:00-ig lehet jelentkezni?
És tudtátok, hogy brit tudósok megállapították, hogy mindenki, aki jelentkezik Az Év Egylete vetélkedőre híres lesz?
#hArtZrafel!