A játékról

 

1. Felelősség vállalás: 

· a weblapon szereplő tartalmak eredetiségéért és hitelességéért az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (továbbá ODFIE) nem vállal felelősséget

· a feltöltött tartalmakért a fájlokat feltöltő, megosztó személyek vállalják a felelősséget

· szerzői jogi probléma esetén lépjetek kapcsolatba az oldal üzemeltetőivel ( „Kapcsolat” menüpont)

 

2. Felhasználási feltételek:

· az oldalon levő tartalmakra GNU licensz érvényes: a tartalmak szabadon felhasználhatók a forrás megjelölésével és a tartalom feltöltőinek megjelölésével

· az Év Egylete weboldal az ODFIE tulajdonát képezibármilyen reprodukciója, másolása, más weblapokhoz való felhasználása szigorúan tilos

· a weblap nem rendeltetésszerű használata, a forráskód módosítása, az oldal törlése, működésének akadályozása a felhasználó IP-címének és számítógépnevének tiltását vonja maga után

· tilos az oldalon bántó, obszcén megjegyzéseket közzétenni, illetve egyesek számára sértő megoldásokat publikálni; a sértő dolgokat a verseny szervezői a feltöltő, közzétevő engedélye, előzetes beleegyezése nélkül törlik. Ha bebizonyosodik, hogy ezt valamelyik csapat követte el, a csapat büntethető, súlyosabb esetekben kitiltható a játékból

 

3. Csapatregisztráció

· a regisztrációval a csapatok felvállalják a játékszabályzat betartását, a zsűri pontozásának tiszteletben tartását

· a regisztrációval a csapatok kijelentik, hogy az adataik a valóságnak megfelelnek

· a regisztrációval a csapatok hozzájárulnak adataik felhasználásához és a weboldalon történő megjelentetéséhez

· a regisztráció után a csapatokat a szervezők fogadják el, elfogadásukról a rendszer által küldött e-mail értesíti; ekkor válnak  az „Év Egylete” vetélkedő résztvevőivé

· a versenynek nincs résztvételi díja, a regisztráció teljesen ingyenes

 

4. Feladatok

· a feladatok a következő adatokból állnak: feladat száma, címe, közzététel időpontja, a feladat lejáratának időpontja, leíró szöveg, csatolt fájlok, megoldás típusa

· az oldalon a feladatok a közzététel sorrendjében jelennek meg ( első helyen mindig az aktuális feladat áll és ezt követik kronológikusan, csökkenő sorrendben az előző feladatok)

· a weboldal visszaszámolja a feladat lejártáig hátralevő időt: 
 - ha több, mint egy nap van hátra a feladat határidejéből, napokban számol és nem veszi figyelembe a nem teljes (pl. fél) napokat
 - ha kevesebb, mint egy nap van hátra, az oldal órákban számol és nem veszi figyelembe a nem teljes órákat

· a feladatok a megadott napon, 23:00 órakor járnak le

· a feladatokkal kapcsolatos kérdéseiteket az üzenőfalon feltehetitek, ez a hivatalos kommunikációs csatorna

· minden feladat megoldását négy módon lehet elküldeni, a feladattól függően; egy feladatnál egy, több vagy akár az összes válasz típus használható, amit a szervezők határoznak meg:
 - kép: JPG
, PNG, GIF formátumú kép 
 - szöveges dokumentum: PDF, DOC, 
XLS (Microsoft Office Word, illetve Excel) dokumentum
 - YouTube videó (videóhoz vezető link) 
 - szövegmező: a szövegmezőbe beírt válasz


 - a feltöltött képek mérete nem haladhatja meg 5 MB-t 

 

5. Megoldások feltöltése

· a megoldások feltöltéséhez a csapatnak be kell jelentkeznie (vigyázat az ékezetekre, valamint a kis és nagy betűkre)

· megoldást feltölteni csak azoknál a feladatoknál lehet, melyek még nem jártak le (kivételt képeznek a később regisztrált csapatok)

· egy feladat feltöltött megoldásai utólag nem módosíthatók, nem kicserélhetők

· a határidő után regisztrált csapatok a regisztrálástól számított ötödik napig feltölthetik az összes lejárt feladat megoldását, viszont nem a teljes pontszámot kapják

 

6. Pontozás

· a feladatok megoldásának értékelését egy 5 tagú zsűri végzi

· az \\\"Eredmények\\\" menüpontban a pontszámnál szerepelhet:
 \\\"-\\\" - a feladat nincs még pontozva
 szám – a feladat pontozva van

 

7. A játékról

· egy településről egy egylet regisztrálhat, korlátlan létszámmal

· a feladatok megoldásáért járó pontösszeg fix, amit a feladat nehézségi szintje határoz meg:
 - 1-es szint: 20 pont
 - 2-es szint: 40 pont
 - 3-as szint: 60 pont
 - 4-es szint: 80 pont

· a bónusz pontok a megoldások rangsorolása szerint ( kreativitás, egyediség stb.) kaphatók (maximálisan 10, 20, 30 illetve 40 pont, a feladat nehézségi szintjétől függően)

· extra pontok a rendezvényeken való részvétellel érdemelhetők ki:
 - országos rendezvényen való részvétel – 20 pont (fényképpel igazolandó)
 - nem országos, köri rendezvényen való részvétel – 10 pont (fényképpel igazolandó)

· bármilyen köri egyletes rendezvény szervezése esetén a csapatok 15 pontos jutalomban részesülnek (egy részletes programtervvel és fenyképpel kell igazolni, ami a kapcsolattartó személynek elküldendő)

· a csapatok bejelentkezési határideje 2013.02.18. és a vetélkedő a XXXVII. Unitárius Ifjúsági Konferenciával bezárólag ér véget.

 


Július 18.
Egy kis késéssel ugyan, de felkerült az újabb feladat. A verseny továbbra is szoros, a csapatok fej-fej mellett haladnak a nagy döntő felé. Most épp a színjátszóra hangolódunk az új feladattal. Tarts velünk te is Torockón! Addig is az Eredmények menüpontnál nézegesd a megoldásokat, írj az üzenőfalra a Kapcsolat menüpontnál!
Május 14.
Helyzetjelentés:

Az elmúlt alkalom óta a dobogós csapatok szinte teljesen felcserélődtek és csupán néhány pont választja el őket. Adjatok bele mindent, mivel ti is láthatjátok, hogy néha egy ponton múlik a győzelem!

I. KID (Korond): 274 pont
II. SZUIE (Székelykeresztúr): 273 pont
III. BUFE (Bölön): 270 pont
------------------------------------
IV. HOMFIE (Homoródszentmárton): 268 pont
V. SZÁDFIE (Szentábrahám): 264 pont
VI. NADFIE (Nagyajta): 263 pont
VII. Szentháromsági I.E. (Szentháromság): 262 pont
VIII. KADFIE ( Kolozsvár): 258 pont
IX. SEDFIE (Sepsiszentgyörgy): 254 pont
X. Szijuk (Székelyudvarhely): 251 pont
---------------------------------------
XI. VADFIE (Vargyas): 148 pont
XII. BRADFIE (Brassó): 143 pont
XIII. FEDFIE (Felsőrákos): 140 pont
XIV. ÜDFIE (Ürmös): 122 pont
XV. VÁSÁROS (Magyarsáros): 20 pont
XVI. DODFIE (Dícsőszentmárton): 20 pont
XVII. BADFIE (Barót): 0 pont

Jó munkát továbbra is!
Május 8.
Elsősorban gratulálni szeretnénk az 5.-ik feladatra beérkezett megoldásokhoz. Kivétel nélkül gyönyörűek, és igazán megnehezítettétek a zsűri dolgát a pontok ügyében. Tudni kell, hogy a 40 bónuszpontot 4 részre osztottuk fel, 10-10 pontot lehetett kapni, ha a kiírt kritériumoknak megfelelt a videó: helytörténet, hagyományok, unitárius jelleg bemutatása illetve maga a kivitelezés (különlegesség, ötletesség) volt a négy alkategória. Ezek alapján osztottuk a pontokat. Reméljük meg vagytok velük elégedve.
Továbbá kérünk, hogy ezután a megadott időkeretet tartsátok be, nem irányadónak írjuk ki, hanem kötelező keretnek. Most nem vontunk le pontot, de higgyétek el, a ti érdeketekben, nem jó, ha kétszer olyan hosszú, mint amilyennek lennie kéne.
Akik pedig nem küldték be: be lehet pótolni. A 80 pont a teljesítésért jár, kár lenne elmaradni, kimaradni. Nem tudjuk az okát, hogy miért nem sikerült sokatoknak beküldeni, akár írjátok meg, de mindenképp pótoljátok be. Nagyon várjuk.
Ezek mellett még mindig él az üzenőfal, írjatok, és van új feladat, munkára!
Április 20.
Helyzetjelentés:
(Eddigi listavezetők)

I. HOMFIE (Homoródszentmárton) 162 pont
II. SZUIE (Székelykeresztúr) 161 pont
III. KID (Korond) 155 pont

A mezőny szoros, a csapatokat csupán néhány pont választja el. A következő feladat pedig maximális, azaz 120 pontot ér és ez teljesen megváltoztatja a jelenlegi állást. Még csupán 7 napotok van hátra, hogy bemutassátok településeteket az egyeleteseknek.

Jó munkát!!!
Április 11.
Köszöntjük köreinkben Barótot, akik pár napja csatlakoztak a versenyhez, és reméljük lelkesedésük hosszan kitart. Már alig várjuk, hogy az ők megoldásaikat is lássuk. Jó példa lehetnek, hogy sosincs késő még csatlakozni.
Kövessétek figyelemmel az ő munkájukat is ezután. Lassan lesznek új pontok is, de addig is az új feladat reméljük elfoglal titeket és örömmel dolgoztok rajta!
Március 15.
Várjuk a véleményeiteket a feladatokról, pontokról, időjárásról, mindenről az üzenőfalon. Csatlakozhattok az Év Egylete Facebook oldalhoz is (http://www.facebook.com/pages/Az-%C3%89v-Egylete-2013/138034239701619?fref=ts), valamint használjátok a Facebook megosztó gombot a bejelentkező ablak felett és osszátok meg az oldalt, hogy mindenki láthassa milyen szép megoldásokat küldtetek be eddig.