10. feladat
A Döntő
közzétéve: 2013. 11. 03.
A feladat lejárt.

Ne szaporítsuk a szót, itt a várva várt végső eredmények összesítése. 

Az Év Egylete lett a SZUIE! 

Második díjas a KID!

A harmadik helyen a HOSZDFIE!

A legjobban fejlődő csapat a Szentháromsági Ifjúsági Egylet!

A közönségdíj nyertese a BUFE!

A legkreatívabb csapat lett a SZÁDFIE!

 

Gratulálunk mindenkinek és köszönjük a kitartó munkát és az egy évnyi felejthetetlen élményeket! Várunk vissza jövőre is!

Letölthető dokumentumok:
9. feladat
SzínHázikó
közzétéve: 2013. 07. 18.
A feladat lejárt.

A legújabb feladatban összevontuk nektek a kellemest a hasznossal. Most úgy tehettek szert pontokra, ha részt vesztek a 17. Színjátszó Találkozón, Torockón. Persze, éppen ennyire nem hagytuk egyszerűnek a dolgotok. Készülni is kell, de a mi feladványunkhoz nem kell nagy színészi tehetség...bár lehet nem árt!:)

Szombaton, augusztus 3.-án, délután szeretnénk, ha bemutatkoznátok, no nem a hagyományos módon. Mi a rendelkezésetekre bocsátunk egy-egy asztalt a helyszínen, két nagy ív papírt a falon a kedves és lelkesítő üzeneteknek valamint a támogató aláírások gyűjtéséhez. Na és persze a délutánt, hogy mindenki megcsodálhasson (ebédszünet, előadások közti szünetek és vacsoraszünet). A többi rajtatok múlik. Díszítsétek fel a standot, hozzatok mindenféle szépséget otthonról, amitől igazán hangulatos és kiemelkedő lehet a ti csapatotok a többi közül. Mutassátok be a résztvevőknek az éves munkátokat, természetesen belefoglalva az ÉV Egylete keretében zajlott tevékenységetek, és minden mást, amivel foglalkoztatok. Legyetek ott, beszélgessetek az érdeklődőkkel, meséljetek nekik, kérjétek meg, hogy írjanak üzenetet nektek, és támogassanak az aláírásukkal (minél több aláírást gyűjtötök majd, annál jobb).

Szóval nem nehéz a dolog. Jönni kell színjátszóra. Elő kell készíteni, elhozni és majd berendezni a standot a ti saját kis világotokkal, hogy mindenki csodálhasson, irigyelhessen. A helyszínen még megbeszéljük a pontos részleteket, de addig is, ki lehet találni, hogy mivel nyűgözitek le a nagyérdeműt szombat délután. 

Találkozzunk Torockón!

8. feladat
A Kerek Kő Szövetsége
közzétéve: 2013. 06. 13.
A feladat lejárt.

A szuperhősökkel tele van az internet, a TV, az irodalom. Ezek olyan emberek, akik valamilyen, nem hétköznapi tulajdonsággal rendelkeznek. Egy olyan különleges meghatározó jellemük van, ami kiemeli őket az átlagemberek közül, erősebbé, sikeresebbé, ismertebbé, jobbá, nagyobbá teszi őket. Talán nem is kell sorolni a különbnél különb hősök nevét és tulajdonságukat...ugye mindenkinek ismerősek?

Egy kicsit elgondolkodtunk. Lehet, hogy a szuperhősök nem is annyira távoliak és elvontak, mint ahogyan gondoljuk. Lehet, hogy nekünk is vannak olyan embereink, akik szinte ember feletti képességekről tettek bizonyságot, akik kimagaslóak, különlegesek és utólérhetetlenek.

Elképzeltük hát, a Kerek Kő Szövetségét, az unitárius szuperhősök csapatát. A mieink között is vannak igazán különleges egyéniségek. Gondoljatok csak bele. Ki is választottunk azonnal 5 történelmi alakot, akiket szivesen elképzelnénk szuperhős bőrben, hisz tettek le az asztalra maradandót. Ezek a személyek pedig nem mások mint: Dávid Ferenc (az unitárius egyház megalapítója), Ferencz József (püspök, a Káté írója), Bartók Béla (zeneszerző, unitárius), Brassai Sámuel (az utolsó erdélyi polihisztor), valamint Balázs Ferenc (unitárius lelkész, író, költő).

Példájuknak, munkásságuknak, életvitelüknek adózó tisztelettel készítsünk hát egy szuperhős albumot róluk. Ez egy általatok készített, az alakot megformáló képből állna és egy rövid leírásból ami az egyének emberfeletti képességeit jellemzi. Olvassatok utána az életútjaiknak, kimagasló tevékenységeiknek és ehhez alakítsátok a frappáns, de tisztelet értékű összeállítást. Hadd legyenek nekünk is igazi, saját, mindenkit leköröző szuperhőseink!

A megoldásokat egy dokumentumban várjuk: illesszétek be a képet, mellé a leírást, mind az ötöt egybe, és mikor megnyomjátok, hogy mentés másként, válasszátok ki, hogy PDF formátumba mentse el nektek az anyagot. Ezt így töltsétek fel nekünk az oldalra. 

Az erő legyen veletek!:)

7. feladat
Ezek a mai fiatalok...
közzétéve: 2013. 05. 21.
A feladat lejárt.

\"Bezzeg a mi időnkben...\" - ugye sokszor hallottatok már ilyen kezdetű mondatokat?! Az igazság az, hogy valamit csak tudnak az idősebbek már az életről és annak minden hozzátartozójáról. Nekik is megadatott egy pár dolog, amiről nagy sóhajtás közepedte próbálnak titeket figyelmeztetni és jobbra tanítani. Nyílván ezt a mondatot mindig az \"ezek a mai fiatalok pedig...\" kifejezés követi. Talán nem kell részletezni.

Most, viszont itt az idő, hogy megmutassátok milyenek is ezek a mai fiatalok. Egy érdekes kísérletre hívunk titeket. Egy este, egyleteztessétek a szüleiteket. Biztos sokszor szembesültetek már mindenféle visszajelzéssel a rokonok részéről, akik nem tudják mit is csináltok pontosan akkor, amikor egyletre mentek. Itt az ideje, hogy nekik is bemutassátok milyen nálatok az egyleti est.

Hívjátok hát össze egy estére a szüleiteket. Azt, hogy pontosan milyen formában avatjátok be őket a ti világotokba, teljesen rátok bízzuk. Néhány megjegyzésünk azért van. Szeretnénk, ha igazán komolyan vennétek, és a találkozás alkalmával beszélnétek nekik az egyletről, általában, és főleg a tietekről. Mutassátok be azt, hogy mivel tevékenykedtek és vonjátok be őket is egy kicsit. 

Egy rövid, kb. 5 perces videóval adjantok nekünk is betekintést, hogy láthassuk mi történt, egy csoportképpel bizonyítsátok, hogy hányan is voltak jelen (ez fontos elem, csak, hogy tudjátok), és végül szeretnénk, ha néhány sorban össze is foglalnátok azt ami történt és amiket tapasztaltatok.

Ez egy igazán összetett és nehéz feladat, egy igazi kihívás. Reméljük izgalmas lesz egy kicsit egyletezni a szüleitekkel, bevonni őket a ti világotokba, hogy ezután hátha már más hangnemben halljátok vissza, hogy \"ezek a mai fiatalok....\" A feladat 4.-es nehézségű, összesen 120 pontot szerezhettek.

Vagytok elég merészek? Hajrá!

1
tovább

Július 18.
Egy kis késéssel ugyan, de felkerült az újabb feladat. A verseny továbbra is szoros, a csapatok fej-fej mellett haladnak a nagy döntő felé. Most épp a színjátszóra hangolódunk az új feladattal. Tarts velünk te is Torockón! Addig is az Eredmények menüpontnál nézegesd a megoldásokat, írj az üzenőfalra a Kapcsolat menüpontnál!
Május 14.
Helyzetjelentés:

Az elmúlt alkalom óta a dobogós csapatok szinte teljesen felcserélődtek és csupán néhány pont választja el őket. Adjatok bele mindent, mivel ti is láthatjátok, hogy néha egy ponton múlik a győzelem!

I. KID (Korond): 274 pont
II. SZUIE (Székelykeresztúr): 273 pont
III. BUFE (Bölön): 270 pont
------------------------------------
IV. HOMFIE (Homoródszentmárton): 268 pont
V. SZÁDFIE (Szentábrahám): 264 pont
VI. NADFIE (Nagyajta): 263 pont
VII. Szentháromsági I.E. (Szentháromság): 262 pont
VIII. KADFIE ( Kolozsvár): 258 pont
IX. SEDFIE (Sepsiszentgyörgy): 254 pont
X. Szijuk (Székelyudvarhely): 251 pont
---------------------------------------
XI. VADFIE (Vargyas): 148 pont
XII. BRADFIE (Brassó): 143 pont
XIII. FEDFIE (Felsőrákos): 140 pont
XIV. ÜDFIE (Ürmös): 122 pont
XV. VÁSÁROS (Magyarsáros): 20 pont
XVI. DODFIE (Dícsőszentmárton): 20 pont
XVII. BADFIE (Barót): 0 pont

Jó munkát továbbra is!
Május 8.
Elsősorban gratulálni szeretnénk az 5.-ik feladatra beérkezett megoldásokhoz. Kivétel nélkül gyönyörűek, és igazán megnehezítettétek a zsűri dolgát a pontok ügyében. Tudni kell, hogy a 40 bónuszpontot 4 részre osztottuk fel, 10-10 pontot lehetett kapni, ha a kiírt kritériumoknak megfelelt a videó: helytörténet, hagyományok, unitárius jelleg bemutatása illetve maga a kivitelezés (különlegesség, ötletesség) volt a négy alkategória. Ezek alapján osztottuk a pontokat. Reméljük meg vagytok velük elégedve.
Továbbá kérünk, hogy ezután a megadott időkeretet tartsátok be, nem irányadónak írjuk ki, hanem kötelező keretnek. Most nem vontunk le pontot, de higgyétek el, a ti érdeketekben, nem jó, ha kétszer olyan hosszú, mint amilyennek lennie kéne.
Akik pedig nem küldték be: be lehet pótolni. A 80 pont a teljesítésért jár, kár lenne elmaradni, kimaradni. Nem tudjuk az okát, hogy miért nem sikerült sokatoknak beküldeni, akár írjátok meg, de mindenképp pótoljátok be. Nagyon várjuk.
Ezek mellett még mindig él az üzenőfal, írjatok, és van új feladat, munkára!
Április 20.
Helyzetjelentés:
(Eddigi listavezetők)

I. HOMFIE (Homoródszentmárton) 162 pont
II. SZUIE (Székelykeresztúr) 161 pont
III. KID (Korond) 155 pont

A mezőny szoros, a csapatokat csupán néhány pont választja el. A következő feladat pedig maximális, azaz 120 pontot ér és ez teljesen megváltoztatja a jelenlegi állást. Még csupán 7 napotok van hátra, hogy bemutassátok településeteket az egyeleteseknek.

Jó munkát!!!
Április 11.
Köszöntjük köreinkben Barótot, akik pár napja csatlakoztak a versenyhez, és reméljük lelkesedésük hosszan kitart. Már alig várjuk, hogy az ők megoldásaikat is lássuk. Jó példa lehetnek, hogy sosincs késő még csatlakozni.
Kövessétek figyelemmel az ő munkájukat is ezután. Lassan lesznek új pontok is, de addig is az új feladat reméljük elfoglal titeket és örömmel dolgoztok rajta!
Március 15.
Várjuk a véleményeiteket a feladatokról, pontokról, időjárásról, mindenről az üzenőfalon. Csatlakozhattok az Év Egylete Facebook oldalhoz is (http://www.facebook.com/pages/Az-%C3%89v-Egylete-2013/138034239701619?fref=ts), valamint használjátok a Facebook megosztó gombot a bejelentkező ablak felett és osszátok meg az oldalt, hogy mindenki láthassa milyen szép megoldásokat küldtetek be eddig.