A vetélkedőről
Isten hozott! Örömmel mutatjuk be az Év Egylete országos vetélkedő honlapját. Ez a verseny szól mindazoknak az egyleteknek Erdély szerte, akik szeretnék kipróbálni magukat és megmérkőzni másokkal az ÉV EGYLETE cím elnyeréséért és az ezzel járó jutalom kirándulásért. A szabályok egyszerűek, a ti feladatotok meg legfőképp az, hogy jól érezzétek magatokat minden percében a vetélkedőnek. Csatlakozzatok, itt mindenkinek helye van! Mindent bele, ötleteket előkészíteni, és indulhat is a 2014-es év legnagyobb eseménye! A nyárig meg sem állunk!
Az aktuális (7.) feladat
Konferenciás Vetélkedő
közzétéve: 2014. 09. 26.
A feladat lejárt.

Aki ott volt láttta, aki részt vett tapasztalta, és aki ezt olvassa az ott szerzett pontok tudója.


6. feladat
Előre a múltba!
közzétéve: 2014. 09. 26.
A feladat lejárt.

Íme egy újabb izmokat mozgató, agytekervényeket forgató, együttműködést igénylő, kreativitást követelő feladat! Az elmúlt feladatok témáihoz viszonyítva egy leheletnyivel komolyabb vizekre evezünk. Ez úttal egy olyan történelmi esemény színhelyére kalauzolunk el benneteket, amely sorsdöntő szerepet játszik az unitáriusok/Unitárius Egyház életében. Bizony, jól sejtitek, a Tordai Országgyűlésről beszélek. Abban is bizonyos vagyok, hogy mindenki jól ismeri és már sokszor látta Körösfői-Kriesch Aladár festményét, amely a fent említett esemény egy részletét mutatja be. Ennek kapcsán úgy döntöttünk, hogy szívesen megnéznénk ezt a festmény a TI megörökítésetek által, ezért arra kérünk, hogy készítsetek egy fajta „újrajátszás”-t amely fotón minden az eredetihez hasonlóan helyezkedik el, csak éppen a ti szereposztásotokban. Ez a fotó elbír humort, kreativitást és minden fantáziadús ötletet. Persze a jó ízlés határain belül.

Hogy ne csak fényképes másai maradjanak a XXI. századi Dávid Ferencnek, a fényképhez mellékeljetek egy üzenetet, amelyet a maga Dávid Ferenc intéz a XXI. század egyleteseihez.

 

Sok sikert kívánunk a közös munkához! Hajrá! 


Tordai Ifjusagi Egylet csapat (Torda)

  Mi, az egyletesek, már felnőttünk. Egyeseknek már gyerekei is vannak. Egy apa-fia beszélgetésen keresztül szeretnénk bemutatni az egyletünk alakulását és tevékenységeit. Egyikünk gyereke megkérte édesapját, hogy meséljen ifjúságáról:

-          A konfirmálás előtti napon nagyon izgultunk. Amikor a főpróbát tartottuk, a pap bácsi, hogy elterelje figyelmünket a félelemről, így szólt hozzánk: “ Meglepetésnek szántam, de most mégis elárulom: az egyházközség egyik épületét felújítottuk számotokra!”A hír hallatán megkérdeztük tőle, hogy miért éppen számunkra? A pap bácsi elárulta, hogy azt szeretné, ha Tordán is megalakulna az Ifjúsági Egylet. Mi ezt jó ötletnek tartottuk, s konfirmálás után össze is gyűltünk a felújított épületben egy péntek délután. Rendet raktunk az egyleti termünkben, majd a munkát játék követte. Mindenki nagyon jól érezte magát, így eldöntöttük, hogy ezután rendszeresen fogunk találkozni. Először csak páran voltunk, de bővült a kör, színesebbé váltunk, hiszen nemcsak unitáriusok, hanem reformátusok is csatlakoztak hozzánk.

-          De apa, nem volt baj, hogy reformátusok is jöttek?

-          Dehogy is kisfiam. Attól mert ők más vallásúak, nem jelenti azt, hogy nem csatlakozhatnak hozzánk. Ezért nem tettük be a nevünkbe az “unitárius” szót és csak TifE maradt: Tordai ifjúsági Egylet.

-          Értem, de ott mit szoktatok csinálni?

-          Nagyon sokat játszottunk, filmeket néztünk, néha- néha vitatkoztunk, mert mindenki a maga igazát védte, de a végén mindig közös megegyezésre jutottunk. A Konfirmandusok Mozgótáborában, a színjátszó találkozón, a dévai emlékzarándoklaton és sok kiránduláson vettünk részt. Advent négy vasárnapján a templomban rövid, verses- énekes műsort mutattunk be. Karácsony estéjén is előadtunk egy betlehemes szerepet.

-          És buliztatok is?

-          Persze, szülinapi partikat, szilveszteri bulit tartottunk, és nagyon jól éreztük magunkat.

-          És csak szórakozásból egyleteztetek? Más célotok nem volt?

-          De igen, támogattuk az egyházunkat is, azzal, hogy rendezvényeken, ünnepélyeken besegítettünk a Nőszövetségnek. Később, hogy csapatszellemünket erősítsük beneveztünk “ Az év egylete” című versenyre. Közben arra gondoltunk, hogy kellene valami, ami láthatóan is összeköt bennünket, ezért saját pólókat terveztünk egyedi logóval. A logónk a tordai hasadékot ábrázolja egy felkelő Nappal és egy galambbal. A felkelő Nap a tordai ifjúság feléledését, a galamb a köztünk levő békét és szeretetet jelképezte. A polóinknak piros színt választottunk, mivel a piros a vér jelképe, az ami életet ad, ugyanakkor ez a szín bátorít minket.

-          Apa, mesélj tovább, hogy végződött a verseny és mi lett az egylettel?

-          Azt majd holnap este elmesélem, most aludj jól!

Az apa homlokon puszilta fiát, de ekkor a gyerek megszólalt: “ Holnap megmondom a barátaimnak, hogy mi is alapítsunk egyletet és folytassuk azt, amit ti már évekkel ezelőtt elkezdtetek!’’

  A szülő büszkén nézett fiára, amiért folytatni szeretné az egyletezést.  


Szeptember 26.
Az előző két feladatot pontoztuk (ezt megnézhetitek a honlapon, az eredmények menüpont alatt). A továbbiakban még két feladat vár teljesítésre a mai naptól (szeptember 26.) a dévai emlékzarándoklatig (november 1.). Ezekre a pontokat már nem közöljük a honlapon, hanem a dévai díjkiosztáson tudjátok meg, hogy melyik csapat lett dobogós és ki nyerte el az „Év Egylete” címet.
A következő díjakat nyerhetitek meg:
1. hely: „Év Egylete” cím és egy meghatározott pénzösszeg*
2. hely: 15 hely a 2015-ös Tusványos-ra
3. hely: 15 hely az egyik központi, nyári egyletes rendezvényre**
*az egylet közös kirándulására, vagy egyletterem felújítására lehet felhasználni, illetve más egyleti célokra, a szervezőkkel egyeztetve
**ODFIE Színjátszó Találkozó vagy Unitárius Ifjúsági Konferencia

Kérünk, gyertek csapatosan Dévára, találkozzunk ott és ünnepeljük együtt az idei vetélkedő eredményét.
Július 7.
Vannak végre mégújabb pontok!!!
Mindenkit kérek, hogy a jelszavát küldje el nekem (Noémi) emailbe vagy bárhol, hogy tudjam feltölteni a képeiteket, hogy mások is láthassák.
Ez a feladat kicsit kifogott rajtatok, de beérkeztek a képek, s úgy döntöttünk, hogy minden kép egy pontot ér, ha legalább 1 zsűritag úgy gondolja, hogy elég kreatív volt. Mivel 3-as szintű a feladat ezért összesen 30 bónuszpontot lehetett szerezni. 28-at a képekre, ha elég ügyesek voltatok, és extra 2-t, ha a zsűri úgy gondolta, hogy az album a képekkel, úgy általában nagyon szép volt.
Na és addig is, amíg készülnek a wellness videók, egy kis találós kérdés az elmúlt feladathoz:
-Honnan lehet tudni, hogy a csapat 1 nap alatt készítette el a 28 képet?
-Minden képen ugyan az a ruha mindenkin... :)))

Jó munkát, kitartást, napsütést!
Június 5.
Amint már azt valószínűleg láttátok, felkerültek a Húsvétos feladat pontjai. A feladat 3-as nehézségű volt, mindenki kapott 60 pontot a teljesítésért. Összesen 30 bónuszpontra lehetett szert tenni a megoldások ügyességével. 10-10-10 pontot érhetett, ha megvoltak a különböző elemek, amiket kértünk: tojásfestés, locsolkodás, menü. De itt már azt is néztük, hogy milyen ötletes és szép volt a kivitelezés. Így aztán nem mindenki kapott maximális pontot, még akkor se, ha volt mindenről egy kevés szó a bemutatóban. Még egy nap és lejár az újabb feladat. A hétvégén pedig már jön is a mégújabb kihívás nektek! Hajrá!
Április 16.
Kibővült az oldal az első feladat pontszámaival illetve a csapatok képeivel és bemutatkozó szövegeivel. Nézegessétek, ízleljétek a vetélytársak munkáit. Szurkoljatok és inspirálódjatok! Nemsokára itt az ideje az új megoldások feltöltésének, és egy új feladatnak is. Remélem már ti is olyan izgatottan várjátok mint mi!
Napsütéses, színes napokat! :)
Február 3.
Isten hozott újra köztünk!

Indul az év legnagyobb kihívása! Legyetek bátrak és jelentkezzetek minél hamarabb. Az idén még izgalmasabb és színesebb feladatok várnak rátok mint eddig. Jelentkezési határidő február 15. Légy merész és próbáld ki magad az idén is. Bölön és Székelykeresztúr után idén: Legyél Te az Év Egylete!!!