Üzenőfal:
Mennyi egy plusz kettő? (írd le számmal)
Elérhetőségek:

Szervezők és kapcsolattartó személy

 

Antonya Ilus 

antonya_ilona@yahoo.com

Tel: +040756420119

Barothi Brigitta (Csillámpóni)

 

ilus(2015. 11. 26. 19:11)
Kedves Egyletesek!

Az idei év utolsó sorait írom erre az oldalra, mérhetetlen megelégedéssel, büszkeséggel és szeretettel, s némi saját életet folytató könnycseppel az arcomon.

Véget ért a verseny... meglettek az eredmények...kiforrtak az Év Egyletei. Ti, drága fiatalok! Rengeteg tevékenység, számtalan boldog pillanat, önkénteskedés, köri találkozók, nyári rendezvények, gyermek foglalkozások, beavatók, élmények, kemény munka, jókedv és odaadás!

Nekem, mint zsűrinek, minden alkalommal szép és kellemes, igazi egyletes érzéseket szereztetek.
Köszönöm a kitartásotokat! Köszönöm a kérdéseiteket!
Köszönöm, hogy egyletesek vagytok és ezt őszintén vállaljátok!

A győztes csapatoknak gratulálok és ugyan ilyen eredményes éveket kívánok a jövőben is! Azok, akiket most pontjaik nem röpítettek a "dobogó" valamely fokára, azt kívánom, hogy ne adjátok fel! Folytassátok, amit elkezdtetek, mert megéri... és nem a tárgyi nyereményekért, nem az oklevelekért...nem is az elismerésért, hanem azért, amit éppen ti fogalmaztatok meg a legutolsó feladat videóiban.

Legyetek jók és élvezzétek az egyletes létet!
Benedek Berni(2015. 11. 18. 21:01)
Na és akkor most jöjjön az utolsó beszámolónk :)
Ebben a hónapban nagyon sokat tevékenykedtünk, volt hogy egy nap több programot is szerveztünk. Elsősorban is szeretnénk megköszönni a sok türelmet, hogy bármi problémánk volt, mindig válaszoltak a kérdéseinkre , másrészt köszönjük hogy részt vehettünk, nagyon jól éreztük magunkat a verseny alatt. A verseny ösztönzött minket hogy minél több programot szervezzünk,és ezáltal nagyon sok kellemes emlékkel gazdagodtunk (és rengeteg képek készítettünk).
És akkor most jöjjön a beszámoló:
November1. Vasárnapi suli
November 2. Teázás, beszélgetés a halottak napjáról
Részvétel a bukaresti megemlékezésen
2 egyletesünk segített egy idős bácsinak
November3. Töklámpás készítés és arcfestés
November4.Játékest
November 6. Süti készítés Gazdag Ildikóval a vasárnapi szeretetvendégségre
Közös program a kátésokkal
Egylet ahol volt beszélgetés és játék is
November 7 Déva, amin kb 10 egyletesünk vett részt, és sok kátés akikkel ezáltal lehetőség nyílt még jobban megismerkedni
November 8 segítettünk a nőszövetség által szervezett szeretetvendégségen ahol az egyház tagjai a hollandiai útjukról számoltak be
November 9 játékok
November 10 beszélgetés
November 11 a színjátszós darab próbája
utána megint egy rövid beszélgetős találkozás
November 12 próba a vasárnapi Dávid Ferenc emlékére szervezett előadásunkra
November 13 Filmmaraton
November 15 Dávid Ferenc szereplés ezalatt 2 egyletesünk a vasárnapi sulis gyerekekkel volt lent
November 16 beszélgetés, élmények megosztása, kinek hogyan telt a hétvége
November 17 Színjátszós próba
November 18 Színjátszós próba

Mégegyszer köszönjük a részvétet, nagyon sokat fejlődtünk a verseny alatt :)
Szádfie(2015. 11. 18. 20:45)
A beszámoló
Kedveseim szeretettel jelentjük az e havi beszámolónkat.
November 1.-én az egyletünk meg emlékezett az elődeinkről kik a 2. világháborúban vesztették életüket. Tehát elmentünk és gyertyát gyújtottunk Szentábrahám központjában hol műemlék van számukra emelve.
November2.-án részt vetünk a Székelykereszturon megrendezett forrás ifjúsági Isten tiszteleten, melyen Lakatos Sándor lelkész vallástanár tartott beszédet. Nagyon megható volt és mintanyiunkat megérintett.
November 4.-én egyleti estet szerveztünk melynek témája a tánc volt, és úgy gondoltuk hogy az Odfie táncokat össze gyűjtjük, és egy koreográfiát alítunk össze azokból. A tánc a következő lépéseket tartalmazza: kenjük a zsíros kenyeret,almát szedünk majd a kosárba tesszük, pizzát sütünk,csavarom körtét etetjük a tyúkot, és még sok vicces, érdesek lépés, reméljük hogy a jövőben megmutathatjuk nagyobb közönség előtt is.
November 6.-án ünnepeltűnk, mivel az egyik egyletesünknek, Renátának , születés napja volt .Ez alkalomból egy meglepetés bulit szerveztünk neki. Igazán jól sikerült a meglepetés, nagyon meghatodótt, ez után egy kis partit szerveztünk. Mindenki nagyon jól érezte magát.

November 7. egyletünk 5 tagja részt vett a Dévai Emlék Zarándoklaton, amelyen nagyon jól éreztük magunkat.
Október 9-én az egylettel szépítettük a környezetünket, gesztenyét ültettünk.
November 11-.én megbeszélést tartottunk próbával összekötve, a megbeszélés alkalmával az év egylete 10. egyben utolsó feladatát tárgyaltuk. Hatalmas gőzerővel készülünk a december 25-én megrendezésre kerülő karácsonyi színdarabos bálunkra. Tehát ez alkalomból színdarab próbát tartottunk.
November 13-án volt a magyar nyelv napja, ez alkalomból egy olvasó estet tartottunk, melyen rövid prózákat és verseket olvastunk . Mindenkép nagyon hasznos volt és úgy érzem hogy mindeknek tetszet, valószínű hogy még lesznek olvasó estet.
November 14-én Lőrinczi Zsófia születésnapját ünnepeltük meg, melyre meghívást kaptak a Székelykeresztúri egyletesek is. Hatalmas nagy bulit csaptunk, mindenki nagyon jól érezte magát.
November 16.án volt a tolerancia napja mely Csíkban volt megrendezve,egyletünk egy tagja részt vett ezen a rendezvényen mint szervező és műsort adó.
November 18-án végre hajtottuk a nagy feladatot, az év egylete utolsó feladatát.
November 21-án részt fogunk venni a Közös utakon című Ifjúsági Isten tiszteleten.
Vizzzzzzzlát!
KADUET(2015. 11. 17. 19:15)
Szombaton ismét sor került egy fergeteges egyletezésre,ahol többek közt az egylet további teendőit beszéltük meg (az ünnepekre való készülést,az egylet feladatait)........15.-én vasárnap ünnepeltük Dávid Ferenc halálának emléknapját amire egyletünk tagjai verssel,életrajzzal és énekléssel készültek. Igy emlékeztünk a gyülekezettel együtt Dávid Ferencre........16.-án hétfőn részt vettünk a székelykeresztúri Ifjúsági Istentiszteleten. :) :)
Titok(2015. 11. 17. 18:39)
Minden csapat, aki leliismeretesen dolgozott egész év......
Titok(2015. 11. 17. 18:37)
Azert irni is helyesen tudni kell...
KADUET(2015. 11. 17. 18:01)
Meg van!..Feltöltve az utolsó feladat is! Kipipálva az utolsó kis hiányzó kocka...hátradőlés és pihenés, csendes megnyugvás és izgalom...
Olyan kellemesen jól eső fáradság, sok-sok mosoly, vidámság, huncut összenézés, kemény munka, izgulás...mindez benne van abban a néhány megoldásban, amit elküldtük és megosztottunk veletek.Abban a néhány leírásban és mesében, fotóban és videóban. És persze benne van mindegyikünkből egy kis darab, amit nektek szántunk, amit veletek osztottunk meg!
Ismerten vagy épp ismeretlenül szeretnénk megköszönni nektek a közös munkát. Azt, hogy Ti is keményen dolgoztatok és a pontjaitokkal buzdítottatok minket is! Köszönjük a versenyszellemet, ami erősítette kitartásunkat!
És azt hiszem bátran mondhatjuk: Mindannyian nyertünk! Emlékeket, mosolyt, ölelést, barátokat és kitartást!
De azért várjuk mi is izgatottan -mint kisgyermek a karácsonyt -a díjazást, az eredményhirdetést!
Köszönünk nektek mindent! Most már szurkoljunk, izguljunk és várakozzunk együtt! :)
Nagy Emma(2015. 11. 17. 16:22)
A GeDFIE tagjai 15.-éig minden nap szorgosan dolgoztak, nem kímélve sem időt sem fáradságot
11.01- kitakarítottuk a kultúrt a bulit követő napon
11.02- kipróbáltuk az ovoda udvarán újonnan épült játszóteret.
11.03- ajándékot vásároltunk a tiszteletesasszonznak.
11.04- meglátogattuk a tiszteletes asszonyt és a kisbabáját
11.05- fontos hogy ne csak kérjünk, de meg is hallgassuk a választ, mi igz cselekedtünk és bibliaestet tartottunk.
11.06- felújítást szerveztünk, régi ablakok cserepdezett festékét csíszoltuk le.
11.07- Másnak folytattuk a munkát és le is festettük az ablakokat
11.08- templomban voltunk
11.09- A GeDFIE nem panaszkodhat ének tudására. Hétfőn egy közös éneklésre gyűlünk össze. Majd látthattok mindet az X Faktorban. Szavazzatok ránk.
11.10- Megbeszélést tartottunk és megírtuk a szöveget a feladathoz.
11.11- Videós főpróbát tartottunk.
11.12- a táncpróba keretén belül találkoztunk újra.
11.13- élveztük a még meglévő gyerekkorunkat, kiprobáltunk egy játékot, melyben lerombolhatatlan falat kellett építeni.
11.14- nem csak éneklésben jó ám a GeDFIE, hétről hétre csíszoljuk tánctudásunkat is, gyakran fel is lépünk.
11.15. Dávid Ferencre emlékeztünk. Templomban voltunk, egyik egyletesünk versel is megemlékezett egyházunk első püspökéről.
Szabó Bence(2015. 11. 15. 12:21)
Sziasztok! :D A HADFIE 2015. nov. 14-én egy megemlékezést tartott a párizsi terrortámadás kapcsán. 2015. nov. 15-én részt vettünk a helyi Dávid Ferenc Általános Iskola tanulói, a JÖVŐ EGYLETESEI Dávid Ferenc emlékműsorán.
KADUET(2015. 11. 13. 10:03)
Sziasztok Mindenki!
Mit tesz egy kis fáradság...és figyelmetlenség...rosszul írtam a nevet...és az egyletünket, kaptárunkat KADUET -nek hívják...csak elírtam...Szép napot nektek! ;)
KADUTE(2015. 11. 12. 17:53)
Sziasztok Mindenki!
Úgy néz ki, egy kis hidegre volt szüksége a KADUET kaptár lakóinak, hogy a nyári gyűjtögetéseinket mi is eljuttassuk a messzi, Kolozsvári fő-fő kaptárba -és ez által mindenkihez :)
A nyár eleje, a verseny sok sok mindent hozott magával...de számunkra főleg kemény munkát, hiszen sokunknak messzire kellett menni, hogy a nyári munkát elvégezhessük. Sokan közülünk Udvarhelyen, Farkaslakán dolgoztak, hogy a családi kaptárba elegendő elemózsia gyűljön. De időnként sikerült összegyűlni is.
Képviseltettük magunkat az első Keresztúr köri Firtosi találkozón, és bár kevesen, de megmutattuk, hogy mi is vagyunk és létezünk. A nyári melegben több alkalommal köz-munkáztunk a templom javításakor, és takarítottuk és díszítettük is az épületet (konfirmációkor és a papnő esküvője alkalmával).
Bár kevesen, de képviseltettük magunkat az ODFIE Konferencián -meglestük, hogy az igazából milyen is. És Árpi is repült a Színbolondos szervezésére segíteni.
Rendszeresen részt vettünk az ifjúsági istentiszteleteken. Majd az ősz beköszöntével mi is egyre inkább szorgoskodtunk és találkozásaink is rendszeresebbé váltak.
Filmeztünk és videót készítettünk. programot és tevékenységet terveztünk az év végéig. Ismét egymásra találtunk és befogadtunk. Őszi hálaadás ünnepére gyűjtögettünk az idei év terméseiből és azokkal díszítettük az ünnepre a templomot.
Vetélkedtünk, játszottunk és sokat nevettünk, hogy az őszben visszatérjen a jókedvünk.
Ismét megéreztük, hogy milyen jó együtt lenni!
Megmásztuk többen is "magos Déva várát", és most ünnepi műsorral készülünk Dávid Ferencre emlékezni -zenés, verses összeállítással-, és próba után tudásunkat mérjük össze első püspökünkről, egyházunkról.
Most itt állunk a néha zimankós őszben, a kaptárunk melegében, mosolyogva, lelkesen, együtt zümmögve...izgulva...és csendesen reménykedve...várva a 21-ét! :)
Izgalommal telt várakozást...és mosolygós találkozást Mindenkinek!!! :)
Zümmmm Nektek!
Lurcza Emőke(2015. 11. 08. 11:22)
Halihóóó! A HADFIE egyletesei, péntek este, egy közös összeülés alkalmával beszélgető estet tartott. Egy kicsit elszbadulva a hétköznap gondjaitól, mi így frissítettük fel magunkat a következő hétre.
ilus(2015. 11. 05. 20:40)
No drágák! Utolsó feladat, utolsó hajrá!
November 18-án este lezárjuk a versenyt. Akkor összeül a zsűri és számol egy utolsót!
Kérlek figyeljetek oda, hogy a youtube-ra kerüljenek fel idejében a videók és küldjétek a linket. Most nincs késedelem, segítség!
Nagyok vagytok már, mindent tudtok, győzzetek pontossággal, precizitással, ügyességgel, kreativitással.
A még versenyben lévő csapatokat megkérem még egyszer küldjétek el nekem facebook-on a belépési jelszavaitokat, hogy a sikertelen feltöltéseket tudjuk orvosolni.
A napokban felkerülnek az utolsó két feladat eredményei, de az üzenőfali bónuszok csak a vetélkedő lejárta után. Az végeredményt mindenki a saját egyházkörében megszervezésre kerülő ifjúsági istentiszteleteken fogja majd megtudni. November 20-22.
#puszikitartásthajrá
Szabó Bence(2015. 11. 04. 19:00)
Hellóka :D Itt van az októberi beszámoló
Szept. 20- 5 egyletes részt vett a KGY-n
Okt. 3 egylet- (erről sajnos nem tudok képet küldeni)
Okt. 26- Gólyabál
Okt. 23-24 egy kis szórakozás együtt
Okt. 30 beavató
Okt. 31 Halloween az egyletben
Nov. 1 gyertya gyújyás Szabó Gyula sírjánál
Nagy Emma(2015. 11. 01. 18:04)
Ma csak a kis vázlatommal jelentkezem, de majd részletezem a GeDFIE oktoberi tevékenységeit.
oktober 1- táncpróba
oktober 2- diszítéss, főpróba
oktober 3- szuretibál
oktober 4- templomozás
oktober 5- takaritás
oktober 10- megbeszélés, kocsmázás
oktober 11- templomozás
oktober 17- kicsik szuretibálja
oktober 18- templomozás
oktober 22- konfirmálok felkeresése
oktober 23- megbeszélés (halloweeni buli, beavatos)
oktober 25- templom
oktober 30- diszités
oktober 31- utolsó simiások
oktober 31- halloweeni buli
Szádfie(2015. 10. 31. 20:12)
Beszámoló
Tisztelettel jelentjük hogy beszámolónk kéthavi tevékenységet foglal magában, pontosabban a Szeptemberi és Októberi hónapok történéseit.
Szeptember
Meg kezdődött az iskola az egyleteseink számára, amivel nagyon sok program, tevékenység, és nem is beszélve, tanulás jár együtt, de ennek ellenére nem hanyagolták az egyletezést sem.
Ez a hónap az iskolakezdésről, gólyabálról, maturanduszrol, és év eleji felmérőkről szolt. Ezért elhatároztuk, hogy szervezünk egy gólyaköszöntő partit a most gimnáziumba menő egyleteseinknek. Mi ki hagytuk a különböző próbatételeket csupán egy gólya csőrt kellett viselniük. A pohárköszöntő után csaptunk egy hatalmas bulit, mindenki nagyon jól érezte magát.
Hálából a kilencedikesek rendeztek, a 12.-nek egy köszöntő partit a nagykorúsítás alkalmából. Utána
Mi nem csak bulizunk, hanem dolgozunk is, rendet tettünk az egyletünk udvarán, le kaszáltuk a fövet, össze gereblyéltük a hulló fa leveleket és stb. Mind e mellett felkészültünk a télre mégpedig úgy hogy felvágtuk a téli tüzelőt.
Október
Október elsején a zenevilág napja volt, és ennek alkalmából Szentábrahám központjában gitároztunk.
Október 5. résztvettünk az idei év első Forrás című ifjúsági Istentiszteletén Székelykeresztúron, a melyet Lőrinczi Levente tartott.
Október 10. összegyűltünk, hogy megbeszéljük a beavatott a konfimadsusok számára, és hogy elő készítsük a feladatokat, játékokat és a kellékek. A rendezvény október 15. került megrendezésre.
Születésnapja alkalmából felköszöntöttük az egyik egyletesünket, Szász Andreát.
19. ismét résztvettünk a Forrás című Ifjúsági Istentiszteleten.
Megemlékezést tartottunk az október 23.-kai forradalomról, melynek alkalmából megnéztük a Szabadság szerelem című filmet.
Október 30-án elő készületeket tetűnk a helloweenre, tököket faragunk, rajzokat készítettünk.
Október 31-én megtartottuk a helloweent. A kicsikkel együtt felvonultunk a faluban, majd az egyletudvarán képeket készítettünk. A kicsik és mi is nagyon élveztük maszkba, jelmezbe bujást.
Viszlát a következő beszámolóig.
Nagy Emma(2015. 10. 31. 17:41)
A plusz pontokat holnap kuldom, hogy a halloweeni bulirol is tudjak kepeket csatolni. GeDFIE.
Benedek Berni(2015. 10. 31. 11:55)
Sziasztok, megint jelentkezem egy rövid kis beszámolóval.
Október 18-án este voltunk előadáson, a Személyazanosságot néztük meg az M studio előadásában.
Október 23-án bementünk a kátésokhoz hogy hírdessük, jövő héten beavatós, ismerkedős estet tartunk nekük.
7 órától egy rövid megbeszélős egyletet tartottunk néhány játékkal.
Szintén ezen a napon egy pár régi egyletessel beszélgettünk kicsit, megnéztük a régi képeiket.Nagyon kedvesek voltak, sokat meséltek fiatalkorukról, milyen is volt az egyletezés akkoriban.
Október 24-én színjátszós darab próbát tartottunk mivel novemberben több helyen is be fogják mutatni a színjátszósok a darabot.
Október 25-én egyletünk 2 részre oszlott. Egyik fele a templomban volt, a másik fele pedig vasárnapi sulit vezetett.
Október 30-án egyleteztünk, megbeszéltük a fontos dolgokat 6tól 7ig, mivel 7től volt a beavató a kátésoknak.
Megjegyzések: Mivel mi már júniusban megtartottuk az akkori konfirmandusok beavatóját(amiről a képeket is elküldtük) így arra gondoltunk hogy kihasználjuk ezt az alkalmat s kicsit az új generációra is koncentrálunk. Ez egy beavatós, ismerkedős est volt, egy kis ízelítő az egyletbe. Majd az igazi nagybetűs BEAVATÓT, ami már lassan hagyományos nálunk( mármint a beavató menete) csak konfirmálás előtt pár nappal fogjuk tartani.
Benedek Berni(2015. 10. 18. 18:27)
Sziasztok, ismét jelentkezem a SEDFIE tevékenységeivel.
Október 9-én egy kb. 2 órás egyletünk volt amit Eszter az alenökünk tartott Brigi segítségével, játszodtunk és a végén beszélgettünk, a hangulat szuper volt. Másnap egy pár egyletes kiment tokányolni, mire a tokány kész lett már besötétedett, de jól érezték magukat :D
Most pénteken másik alelnökünk Isti tartotta az egyletet, játékest volt, erről nem készült kép, viszont az egylet végén tojást készítettek, erről van egy rövid hangulatvideó :)
A mai napon pedig vasárnapi sulit tartottunk, sajnos csak 1 lány volt és 3 egyletes, reméljük ezentúl többen fognak jönni, törekszünk minnél jobban hírdetni. Elfejeltettem mondani hogy szombaton egy pár egyletessel Orsika, volt alelnökünk előadását néztük meg a Kónya Ádám művelődési házban.
Csíkos puszi :)
ilus(2015. 10. 15. 14:57)
Szerbusztok Szorgoskodók!

1. Nagyon örülünk, hogy a havonkénti feladataitokon kívül, hétről hétre tevékenykedtek.
2. Húzzatok bele, mert már nincs sok hátra!
3. Az ÉvEgylete novemberben fog lejárni, így az e havi feladaton kívül még csak egy van hátra.
4. Az Üzenőfali bónuszokat már csak a legvégén fogjuk feltölteni, hogy izgalmasabb legyen...DE az e-mailre küldjétek el az azokat bizonyító képeket.

Pusziii
Hajráááá
A.Kinga(2015. 10. 11. 12:28)
Még *
Bocsi a hiányzó ékezetek miatt :D
A.Kinga(2015. 10. 11. 12:23)
Sziasztok! :)
A tegnap nagy meglepetésben volt részem! ♥
A CsíSze-DFIE egylet tagjai megleptek egy nagyon nagyon finom tortával születésnapom alkalmából. :)
Minden úgy kezdődött hogy szokás szerint egyletre készültünk ahol úgy volt a program, hogy filmet nézünk.. legalábbis én így tudtam.. amikor oda értem meg készült a meglepetésem és nem engedtek be. Nem tudtam elképzelni mi rosszat tettem hogy mindenkit be engednek csak engem nem.. azt mondták várjak az ajtóban.. én vártam.. egyszercsak megszólalt a zene és behívtak. Amikor beléptem olyan érzés tört rám mintha egy új világba lépnék. Az egylet tagjai álltak körülöttem.. Az asztalon torta és ajándékok.. A tortán gyertyák égtek.. nagyon hangulatos volt az egész! Nem számítottam erre és nem tudom megérdemeltem-e de abban biztos vagyok hogy nem mindenkinek vannak ilyen egyletes társai és barátai mint nekem! Nagyon nagyon hálás vagyok nekik! Külön köszönet Katona Tímeának aki vette a fáradságot és megsütötte a tortát! Nagyon finom volt!
Végül miután megettük a tortát, megnéztük az Életeevalók című filmet ami mindenkinek nagyon tetszett! :)
Benedek Berni(2015. 10. 08. 22:32)
Sziasztok, a mai nap hàrman az egyletből színhàzba voltunk elődàst nèzni, a darab címe Jegesmedvèk volt.Sajnos többen nem tudtak jönni, mivel sokan betegek vagy tanultak a holnapi napra, remèljük a következő színhàzas akciónk nagyobb sikerrel fog jàrni.
Csíkos puszi
A SEDFIE mèhecskèi
Benedek Berni(2015. 10. 05. 12:25)
Bár még csak most kezdődött az októberi hónap, a SEDFIE méhecskéi már munkához láttak és megszervezték a Háromszék-felsőfehéri egyházkör köri találkozóját :). Pénteken kártákat és emléklapokat írtunk, este pedig az egyletesek gitároztak a résztvevőknek, és természetesen előadást is hallgattunk a Sex és Bibliáról, amelyet Bustya János tartott.Szombaton korán reggel munkához láttunk, hisz elő kellett készíteni a reggelit a résztvevőknek, és elmosogatni a tegnapi mosatlant.Ezután a nap folyamán beszélgettünk előadást hallgattunk a barátságról és a párkapcsolatokról, este pedig vetélkedő volt.Vasárnap elmentünk a templomba, ahol segédlelkészünk Demény Ágnes tartott prédikációt, ezután ebédeltünk és a maradék ételt 2 egyletessel karöltve elvíttünk egy gyerekotthonba.
Sok puszi és ölelés mindenkinek :D
Benedek Berni(2015. 10. 01. 22:00)
Szerbusztok kedves zümmögők, sajnos nem tudtam előbb jelentkezni így most jön egy rövid szeptemberi beszámoló a Sedfie méhecskéiről.
Szeptember 18-án tartottuk az első egyletünket, ami egy beszélgetős egylet volt.Ezen a vasárnapon volt egyházunk új épületének felavatása, ahol az egyletesek is részt vettek.
Kirándulni is voltunk, viszont az idő nem tartott velünk, így elég rövidre sikeredett, és az egyletet is bemutattuk az idősebb generációnak, szülőknek, nagyszülőknek és olyan egyháztagoknak akiket érdekel az ifjúság élete.Ezenkívül volt egy megbeszélésünk a nőszövetséggel, amelyben a jövőbeli terveket egyeztettük és mivel szeptember, őszi hálaadás előtt választásra is sor került itt megválasztottuk Szabó Esztert és Fazakas Istvánt alelnöknek, jómagatam pedig elnöknek.
Teljes bedobással szervezzük a hétvégén tartandó köri találkozót Háromszék-Felsőfehéri Unitárius egyházkörnek.
Sok puszi és ölelés,
A SEDFIE méhecskéi
Szabó Bence(2015. 09. 29. 21:15)
Helloo :D A HADFIE szeptember 26-án ünnepelte egy éves születésnapját! Előre lett hozva, hogy az egyetemisták is legyenek még itthon legyenek és egy hatalmasat buliztunk együtt!
https://www.facebook.com/video.php?v=1643469029249403
Nagy Emma(2015. 09. 29. 20:22)
Túl sok a kép és túl kevés a sávszélesség. :D
Nagy Emma(2015. 09. 29. 20:00)
agusztus 31.-én -Kimentünk a pályára és vizibummal dobátuk egymást sok játék keretén belül.
szeptember 1. - Kimentünk a pályára és felszedtük a szemetet.
szeptember 2- Egy nagyon vicces lufis játékot játszottunk, melyről videót is készítettünk.
szeptember 3- Filmet néztünk.
szeptember 4-6 -Budapesten voltunk, elszármazottak találkozóján, ahol előadtuk a szentgericei hagyományos üveges táncot és verset mondtunk.
szeptember 6. Az ünnepség keretén belül templombaan voltunk, ahol Úrvacsorár is sok került.
szeptember 9- A parkban kiszedtük a járda közül a burjánokat, utána lesepertük a földet és a virágost is kikapáltuk.
szeptember 9 - segítettünk szilvát szedni egy idős néninek.
szeptember 11- játékestet tartottunk.
szeptember 13 - templomban voltunk.
szeptember 19 - Szemétszedés a határon.
szeptember 20- Istentisztelet
szeptember 27 - Istentisztelet
Katona Tímea(2015. 09. 27. 16:59)
Hello mindenki :) A CsíSzeDfie egylet a tegnap, szombaton, besegített az őszi hálaadási készülődésekbe, mégpedig úgy, hogy kidíszitettük a templom előtt különböző őszi gyümölcsökkel és zöldségekkel. Mindenki keresett - kutatott a kertben, kamrában elhozták amit találtak és csodák csodájára egy meseszép őszi hálaadási dekorációt készítettünk. :) Úgyeskednek itt is az egyletes zümmik. :P
A. Kinga(2015. 09. 26. 19:38)
Sziasztoook!
A CsíSze-DFIE tagjai mára terveztek egy kis kiruccanást, ami sajnos a rossz idő miatt nem jött össze.. de a mi egyletünk nagyon kitartó még akkor is ha nem megy minden a tervek szerint ezért egyletezésünket megtartottuk a megszokott helyen.. Volt ott játék, móka, kacagás, és sok sok más érdekes dolog! Elkészítettük Az Év Egylete következő feladatát és Őszi Hálaadás alkalmával kidíszítettük templomunk bejáratát őszi gyümölcsökkel, zöldségekkel, és virágokkal! Az eredmény nagyon szep lett és még jól is szórakoztunk közben.
A múlt hétvégén a CsíSze-DFIE két tagja részt vett a Küldött Gyűlésen, ahol megválasztottuk az új Köri képviselőinket, melyekből csak az egyik új de nagyon örülünk neki hogy ők lettek azok és reméljük hogy színesebbé teszik egyleteinket és azt is reméljük hogy szerveznek nekünk sok sok izgalmas programot!
Szabó Bence(2015. 09. 19. 00:22)
Hello! A HADFIE részt vett a SZIJUK évnyitó gitárestjén :)
Szabó Bence(2015. 09. 10. 16:58)
Sziasztok :) Tegnap előtt, szeptember 8-án összegyült a HADFIE és megtartottuk a nyár utolsó egyletét. Két feladatunk is volt, az első az elbúcsúzás, mert most egy ideig nem fogunk ilyen sokan egybegyülni. Másik pedig az év egyletében az új feladat. Úgy döntöttünk másnap meg is csináljuk. Este összegyűlt a nagy csapat és egy nagyon jó relaxációs estét tartottunk. Pizzát rendeltünk, filmet néztünk, ez az este csak rólunk szólt :)
Szabó Bence(2015. 09. 07. 22:45)
Helló-belló :D A homoródalmási fiatalok egy hatalmas élmenyben részesültek a hétvégén! A falunapok felejthetetlen volt mindenkinek. Első nap az utcabálon mindenki az egyletes pólóban jelent meg és sokan kérdezték, hogy csak nem egyletről jöttünk bulizni? :D (csoport kép is készült)
Lurcza Emőke(2015. 09. 07. 16:54)
Sziasztok! :) A hétvégén falunapok voltak Homoródalmáson. A 3 napos rendezvény után bizony volt teendő bőven (szemétszedés, takarítás), ezért a HADFIE egy kicsit besegített a rendezőknek. Így a munka is gyorsabban ment és még jól is éreztük magunkat. :D
Ilus(2015. 09. 04. 18:19)
Drágák és még drágábbak!

Sajnálom, hogy az elmúlt időszakban csak a híremet hallhattátok vagy még azt se. A kötelesség magához bilincselt és nem eresztett messzire...
Örülök, hogy szorgoskodtok! Nemsokára felzárkózunk a pontokkal és mindennel!

Csókszi
Márton Editke(2015. 08. 31. 17:15)
Naaaagy naaaagy esemény a HADFIE életében:D!

a homoródalmási Unitárius Egyházközség levéltárában rendezgetve, port törülgetve, iratokat rakosgatva és nézegetve előkerült a homoródalmási Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet Jegyzőkönyve, amit 1922 XI. 20-ától vezettek nagyapáink, nagyanyáink, és ami az akkori egyletes tevékenységeket, megbeszélnivalókat, egyletes tagok névsorát őrizte meg nekünk mostanig:)
A Jegyzőkönyv utolsó bejegyzése 1948 február 12én, "csütörtökön este 1/2 8 órakor" került beírásra.
Az elmondottak alapján az almási Egylet 1990-ben újraalakult, de a Jegyzőkönyvet minden bizonnyal nem vezette ez után senki.
'90től napjainkig a Homoródalmás-i Egylet 1996-ban Unitárius Konferenciának, 2004-ben Színjátszó találkozónak, 2015-ben pedig szintén (amire gondoljuk még mindenki szeretettel gondol vissza:)) Unitárius Konferenciának adott otthont :)!
Ma a Jegyzőkönyv a '48as bejegyzés után már számos adatot tartalmaz a HADFIE életéből:)!
Konferenciás és SzínBolondos emlékeink, mindennapjaink, ÉvEgyletés feladatainkról szóló beszámolóink, csapatunk és zászlónk, mosolyaink és boldog perceink megörökített képe díszítik a megsárgult lapokat!:)
Reméljük, még sok-sooook bejegyzés kerül az almási Egyletes Jegyzőkönyvbe a mi egyletes tevékenységünkről is, hogy majd 2539ben vagy ki tudja mikor, mikor majd egy nagytakarítás után előkerül újra ez a barna keményborítójú füzetecske, akkor majd ugyanilyan élvezettel és boldogsággal forgathassák majd az utánunk jövő Csíkosok, mint ahogy mi forgatjuk/lapozgatjuk/örvendezünk most NEKI:D!
Szabó Bence(2015. 08. 31. 16:51)
Hello :) Beszámoló- augusztus
A Hadfie a színjátszó előtti héten minden nap keményen gyakorolt, készült, zászlót festett, izgult. Mindenkinek nagyon jól telt az első színjátszója :) Miután haza jöttünk összeültünk és közösen kiértékeltük az eseménydús napokat. Egy meglepetésben is részünk volt, VIP vendégünk Barothi Brigitta is részt vett az egyleten.
Lőrinczi Tamás(2015. 08. 30. 23:27)
Be számoló
Kedves barátaim!
Az e havi beszámolónk is elég terjedelmes akárcsak a múlt hónapi.
Augusztus a színjátszás hava, így gőzerővel készülünk a színjátszó találkozóra.
Aug.-1 én a színdarab próba mellett a díszlet és zászlókészítéssel foglalatoskodtunk ez történt 2.-án,3.-án és 4.-én is illetve kabalakészítéssel, ami egy sárga, fekete, szőrős kutya lett.
Aug.-6-án korán reggelibe indultunk szinbolondosra ahová délután a felvonulásra érkeztünk meg. Másnap sikeresen elő adtuk a darabot, amit mi irtunk. A színjátszó éjszakai vetélkedőén is részt vettünk. Szinbolondoson nagyon jól éreztük magunkat, és egyfolytában fülig ért a szánk mivel hogy a színdarabunk, és előadás módunk jónak bizonyult, elhoztuk a zsűri külön diát, és egy alakítás diát , és nem mellesleg holt versenyben másodikak lettünk a Tournaight vetekedőn.
Aug.-12. kipihentük és feldolgoztuk a fáradalmakat és kalandokat, így összegyűltünk hogy megünnepeljük a sikereinket.
Aug.13 ismét nekifogtunk a munkának ugyanis Augusztus 15.-én megrendezésre kerültek az 5. Szentábrahámi napok, ahol nagyon sok feladatunk volt, ilyen pl: gitározás, elözenekaraként a Gruve hasenak, egész napos tevékenységünk a kürtős kalács sütés és segítség nyújtás az önkormányzat szervező csapatának.
Tehát 13.-án megbeszélést tartottunk, amit gitárpróba követett .
14.-én előkészítettük a kürtős kalácshoz szükséges kellékeket pl: dió törés ,őrlés,sátor felalítása .Este ismét gitárpróbát tartottunk.
15. sikeresen lejárt a kalács sütés illetve a gitározás(vissza tapsoltak minket).És megint fáradtan dőltünk be az ágyba.
16.-án takarítás vette kezdetét a szombati munka után, majd este megünnepeltük a sikeres fellépésünket a kürtös kalácsból bejött jövedelmünk egy nagyon kis részéből, filmet néztünk, pizzát vettünk és egy ott alvós bulit rendeztünk. A másnapi takaríts sem maradhatott el (17.-e).
22.-e kürtös kalácsot sütöttunk, mivel az egylet beruházott négy új kalácssütő fára. Egy pérat el adtunk de inkább magunknak sütöttünk.
25.-én a színjátszón előadott színdarabot próbáltunk, mivel felkértek minket a Gagyi falutalálkozón való fellépésre a színdarabbal és gitározással.
Ez a hónap igazán tartalmas és izgalmas volt .
Vizzzzzzzzzzzzlát a következő beszámmoloig.
Nagy Emma(2015. 08. 30. 22:41)
A GeDFIE számára ez a hónap a pihenésről, nyaralástól és a rendezvényekről szólt!
Az alpolgármestertől érdedeklődtünk munka után és azt a feladatot kaptuk, hogy a kis asztalokat és székeket hordjuk vissza az óvodába, amik festése miatt voltak kilakoltatva! :) Nagyon sok szék és asztal várt ránk, a távolság nagy volt, a karunk már fájt és még mindig nem haladtunk sokat. Előszőr talicskát vetettünk be, de ez is lassúnak bizonyúlt... A GeDFIE-nek segítségre volt szüksége, amit egy kedves szekerestől kaptuk meg. Mindez agusztus 3.-án volt.
Míg a GeDFIE egy része a Színjátszón pihent, addig a csapat 4 tagja a Gericei Elszármazottak Találkozóján nyárádmenti táncokat mutatott be. Persze az előkészületekben is kivettük részünket, azaz plakátokat raktunk fel a falu néhány pontjára. (augusztus 8-9).
Agusztus 16.-án a GeDFIE Istentisztelen vett részt.
Később el is jött a Köritalálkozó időpontja, amit nálunk szervetek meg, augusztus 21-22.-én. Nagyon sokan eljöttek és mindenki jól érezte magát a sok ismerős arc közt. :)
És szintén augusztus 22.-én a négy táncoslábú GeDFIE tag fellépet az Ákosfalvi Napokon. ( agusztus 22)
A Hónapot ismét Istentisztelettel zártuk. (Agusztus 30)
Benedek Berni(2015. 08. 20. 22:21)
A SEDFIE méhecskéi ma is összegyültek palacsintát sütni és gitározni.A hangulat remek volt, a palacsinta finomra sikeredett, és ami a legjobb volt, hogy sütés közben sokat nevettünk, vicceltünk, énekeltünk, táncoltunk és finettit majszoltunk.
Már nagyon készülünk a szeptemberi összerázó és ökumenikus táborunkra, reméljük jól fog sikerülni :)
Benedek Berni(2015. 08. 19. 12:48)
Sziasztok kedves méhek :)
A SEDFIE méhecskéi is részt vettek a Színbolondos színjátszón, és nagyon jól érezték magukat.Szoros kapcsolatba kerültek a tordai és kolozsvári egyletesekkel,akikkel idejük nagyrészét is töltötték, volt közös örömzenélés, próbálás a darabra, sok kacagás, barátkozás, buli és még sok sok királyabbnál királyabb program.
Ezenkívül a Sedfie méhecskéi színjátszó után csillagokat mentek szemlélni a városunk parkjába augusztus 12én,a hangulat remek volt, beszélgettünk, zenét hallgattunk :)
Brigi(2015. 08. 18. 18:24)
Halihóóó szorgalmas kedves egyletesek, hol vannak az üzenőfali bejegyzések a SzínBOLONdos színjátszóról?
Kik voltak azok akiknek négy napi SzínBOLDOGSÁGban volt részük?

Írjatok sokatsokatsokat.
Puszifelhő :)
Lurcza Emőke(2015. 08. 05. 13:54)
Halihó Zümmögők!
A HADFIE hétvégén egy jó kis kiránduláson vett részt. Egyletünk a Vargyas-szorosba táborozott. Volt ott minden, ami csak egy kiránduláshoz kell: napsütés, jókedv, egy remek csapat, tábortűz, gitár, szaxofon, éneklés, fürdés a patakba és persze rengeteg kacagás. Egyszóval, egy csodálatos hétvégét töltöttek együtt a HADFIE-s méhecskék.
Ilus(2015. 08. 01. 00:02)
Na így na!
Lássam azokat a listákat!
Legyetek ügyesek továbbra is!
Nagyon pusziiii! És remélem hamarosan valahol midenkivel csaphatunk egy csíkos partyt!

Méziné

U.I. A HADFIE az Üzenőfali bónusznál azért kapott 5 pontot, mert ők szervezték meg a mindannyiunk számára legendássá és Topjoy-ossá vált Konferenciát!
Lőrinczi Tamás(2015. 07. 31. 22:32)
Kedves olvasóink!

És most következzenek Júniusi és Júliusi híreink:

A Szádfie őslakos törzs igen csak tevékeny volt az elmúlt időszakban,
Június 3,4,5-én gitár próbát folytattunk, mivel ,hogy Június 6-án megrendezésre kerűlt az első Firtosi Unitárius találkozó,ahol fellépők voltunk. A próbák munkával dúsak és élményteliek voltak és elmodnhatjuk ,hogy ezek a próbák nagyon segitettek, hogy össze rázodjon újból, a gitár csapat.

Június 6-án tehát felléptünk az első Firtosi Unitárius találkozón, a fellépés nagyon jól sikerűlt, új barátságokat kötöttünk, a helyi fiatalokkal és az idősebb nemzedékkel is, ráadásúl össze ismerkedtünk egy Amerikai turistával Roger Mattlage urral. Az esti órákban, nem volt tervezve semmilyen program, ezért kitaláltuk, hogy gyújtsunk tábortüzet és adtunk egy jó gitár estet.

Június 12-13-14 én, egyletes összerázó hétvégét tarottunk, ahól gitroztunk, bográcsoztunk és kül. Játékokkal ütöttük el az időt. A kirándulás, végűl is egy búcsú party volt, az egylet elnökünknek, mivel Ő most végzett a 12-el és úgy gondoltuk ,hogy megérdemelné. Ez a három nap nagyon hangulatos és gondtalan szorakozást nyújtó napok voltak. És ez által a Martonosi kereszt egyleteseinkel is, szorosabb kapcsolatot épitetünk ki.

Június 19-én hivatalosan is ‘’Vissza foglaltuk az egylet termünket’’, mivel előzőleg az iskola, kölcsönvette az egylet termet, az iskola tető javitása miatt. Nagyon örvendett a szívűnk mikor vissza térhettünk, szeretett egylet termünkbe és végre újra el kezdhettünk foglalkozni az egyletes terveinkel.

Június 27-én pedig egyletet tartottunk, ahól elterveztük, a Júniusi program naptárunkat és kupakokból kiraktunk egy Odfie és Szádfie jelet(mivel a kupakokat, rendszeresen gyűjtjük már több mint 6 hónapja és továbbitjuk rászoruló személyek megsegitésére. Este filmnézést rendeztünk, ahól megnéztük Aladin tábornok c. vígjátékot.
Június 22-28 ig egyletünk 3 tagja, részt vett a Nyikó mentén megrendezett Segédkezek Kaláka táborban. Az itthon maradt egyletesek sem lustálkodtak, hanem ezalatt az idő alatt, megcsinálták, az évegyletes feladatot, amiben segítettünnk a faluban levő rászoruloknak és megtakaritottuk a kül. Monumentális emlékműveinket(hősök sírja, temető stb.)


A Júliusi programjaink, nagyon rendszeresek, mivel hetente többször is találkoztunk szídarab próba tanulás miatt. És a hónap elején össze állítottuk a ‘’’Gyerekszáj” c. programunkat, amikor is foglalkoztunk a friss és jövendő beli egyleteseinkel.

Igy hát Július 18-án megszerveztük a Gyerekszáj c. programunkat. Amelynek keretén belűl, a gyermekekkel kül. Tevékenységeket folyattunk( ének tanulás, foci, kül. Játékok, sport vetélkedő, buborék fújás, szélforgó készítés, rajz verseny és végűl lampion eregetés).

Másnap este, vendégűl láttuk az Keresztúri keresztegyeleteseinket, aminek keretén belűl volt gitárest tábortüzzel, játékok és filmnézés, ahól megnéztül a Fektén fehéren c. filmet és a Ne szórakozz Zohannal c. filmet.

Az egyletünk idén is készűl a Szinjátszóra, ezért össze ültünk és elkészítettük a csapat zászlót. Másnap ismét össze gyűltünk és elkészitettük a promo videónkat, a szindarabhoz.

A Gyerekszáj programunk pozitib vissza jelzései miatt, úgy döntöttünk, hogy szervezünk egy közös kirándulást, a Székelyudvathelyi játszó térre, majd ezt következően a Városi strandon pancsoltunk egy jót. Egy pár szülő is részt vett a programban.

Július 27-én felköszöntöttük Zsejkét szülinapja alkalmából, gittároztunk és ajándékokat adtunk, majd késöbb meglepetés partit szerveztünk számára.

Tehát összegzőként, ezek voltak az elmúlt két hónapban megrendezett egyleti tevékenységeink.
Nagy Emma(2015. 07. 29. 21:42)
Sziasztok kis zümmögök!
A múlt hónapi és e havi hireinket olvashatjátok!
A GeDFIE kis csapata elöszőr a templom körül keresett tennivalót magának, mikor meglátott egy fűvel benőtt síremléket és azzonnal kitakarították azt. Mindez június 27.-én történt!
Következő nap újra kibontogattuk szárnyainkat és a papilak udvarán cseresznyét szedtünk.
Június 30.-án kiértékeltük júniusi munkánkat és a jövőbeni teendőket vitattuk meg.
A sok munka után következett egy kis kacagás és móka. A júliust játékokkal, bulival és filmezéssel kezdtük. Ez alkalomra július 4.-én mentünk, de haza már csak másnap hajnalban értünk.
Egy kis pihenés után újra jöhetett a munka. Néhányan kivonultunk a dombra. De hát nem kempingezni... kapát, ollót, gereblyét a kézbe! Addig med sem álltunk, mig 4 temetőt kipucoltunk. Mindez július 7.-én tettük.
Július 18.-án filmezni mentünk, a ,,Démonok közt" című film után hazamenni kissé féltünk.
Ezt a hónapot július 19.- én Istentisztelettel
koronáztuk.
Ezzel a GeDFIE híradó hírei véget is értek.
Nagy Emma-Tímea tudósítonkat hallották, GeDFIE híradó, Szentgerice :)
Ilus(2015. 07. 29. 11:43)
Hellobello szép királylányok és királyok!
Elnézést kérünk az elmúlt idő ürességéért. Tudjátok a Főkaptárban is zajlik az élet, süt a Nap s itt a mézkészítés ideje...
De mi sosem feledkezünk meg rólatok!
A héten jönnek a pontok és az új feladat. Addig is küldjétek e-mailben a bónuszfeladatok (üzenőfali) képeit.
Mindjárt itt a Színjátszó! Reméljük már melegítitek a sátrakat!
Őszinte baráti öleléssel,
Zsűriék :)
Benedek Berni(2015. 07. 07. 19:15)
Sziasztok
A mai napon (július 7) a SEDFIE méhecskéi kirepültek a rétre virágport gyűjteni, pontosabban a Sugás fele bicikliztek ki. Ott beszélgettünk,készítettünk természetesen képeket, próbáltunk tüzet gyújtani, nem sok sikerrel.Ami jó hír hogy 2 frissen konfirmált méhecske is részt vett a mini biciklitúrán.
Ezenkívül megvolt a színjátszó táborunk is amit Albert Nagy Ákos tartott a vargyasi, tordai és a mi egyletünk számára.Teljes gőzzel készülünk már a színjátszóra és természetesen a konferencián is részt fog venni néhány egyletes.
És lenne az a kérdésem, hogy az egyházközségünknek augusztusban lesz gyerektábora ahol úgy néz ki a mi egyletünk is részt fog venni táborvezetőként, esetleg lehetne hogy a tábor után, azaz augusztus vége fele küldjük csak a képeket? Azért járna pontlevonás?
Válaszotokat előre is köszönöm,
Üdvözlettel a SEDFIE méhecskéi.
Ilus(2015. 06. 30. 00:05)
Kedves Emma!

Az oldalt látható hirdetéseknél kiírtuk június 19-én, hogy azok az egyletek ahol nem lesz köritalálkozó, megcsinálhatják a flash-mobot otthon ők maguk, vagy a keresztegyletükkel.
András Krisztina(2015. 06. 29. 17:24)
Sziasztok! :)
Múlt hét péntekén sok dolguk akadt a keresztúri méheknek, ezért aznap nem találkoztunk, de természetesen nem engedhettük, hogy elmaradjon az egylet, így áttettük vasárnapra. Örömmel mondhatjuk, hogy a SZUIE öt új taggal bővült, ők pedig részt vettek a vasárnapi egyletezésen, velünk (6 "régi" egyletessel) együtt. Elkezdtük az augusztusban tartandó vasárnapi iskolás tábor szervezését, ahol persze az a lényeg, hogy kreatívak legyünk. Új egyleteseink számára itt a lehetőség, hogy most szervezők legyenek egy olyan táborban, ahol egy éve még kicsiknek számítottak :D
Hamarosan újra jelentkezünk!
Üdvözlettel, a SZUIE
Benedek Berni(2015. 06. 29. 07:38)
Elfelejtettem írni hogy szombaton,azaz június 27-én segítettünk a lelkésznek előkészíteni a dolgokat a konfirmálásra,lapokat vágtunk és ragasztottunk s beírtunk a konfirmálók adatait "A Nagy könyvbe ".
Puszi Sedfie :)
Benedek Berni(2015. 06. 28. 23:54)
Sziasztok, ma megtartottunk az utolsó egyletünket, ahol volt kiértékelő,buli és lampion felengedés, nem voltunk olyan sokan max 10-15 személy és volt aki hamarabb el is kellett menjen, de családias hangulat volt, délelőtt pedig részt vettünk a konfirmáláson, és csak remélni tudjuk hogy a barátság ami kialakult az egylet és a kátésok között az majd elcsalja őket egyletre is :)
Hétfőtől kezdődik a felkészítő tábor színjátszóra és remélhetőleg még sok színes programmal jelentkezhetünk nyár alatt is :D
Ölel és puszil a SEDFIE
Nagy Emma(2015. 06. 26. 11:44)
Sziasztok! Mi lesz azokkal az egyletekkel, akiknek nem is volt és nem is lesz köritalálkozó ebben a honapban?
Zümmmmm
Ilus(2015. 06. 21. 23:32)
Na ezazezaz.... Lássam az ügyeskedést! Megéri kiírni s méginkább el is küldeni hó végéig a képet/videót, mert akkor nekiállunk és telepontozunk Titeket!
Mézespussz
Benedek Berni(2015. 06. 19. 23:52)
Június 19-én tartottunk egyletes beavatónkat a kátésoknak (és egyuttal a később csatlakozott egyleteseket is beavattuk) ahol körülbelül 30 személy vett részt.A program sokszínű volt, voltak ismerkedős játékok, beszélgettünk, nevettünk, énekeltünk és a végén volt a beavató része, amit megegyeztünk hogy nem mondunk el senkinek(a vége volt a legszebb momentuma az egész beavatónak). Mindenki jól érezte magát a visszajelzések alapján, remélhetőleg sok sok új taggal fog bővülni egyletünk :)
Puszil a SEDFIE :)
Benedek Berni(2015. 06. 09. 20:36)
Sziiiaaasssztok,megint jelentkezem az új eseményekkel :)
Most pénteken a kátésok is hivatalosak voltak az egyletre,egy beszélgetős,gitározós egylet volt a program,kicsit eltérő az eddigi programoktól.Demény Ági a segédlelkészünk tartotta.
Az egyháznál is tevékenykedtünk a mai nap folyamán,segítettünk a cserép pakolásban és a szőlőnek lenyesni a végét.Hamarosan még jelentkezünk.
Csíkos puszi mindenkinek :D
Nagy Dalma-Zsuzsánna(2015. 06. 07. 23:05)
A GeDFIE sem lustálkodik ilyen szép nyári napokon. Péntek délután összegyültünk és az itteni parkot gondosan felkapáltuk és virágokat ültettünk bele. De nem csak mi lányok szorgoskodtunk, hanem a fiúk is tevékenykedtek ugyanúgy.
A közeljövőben készülünk még szemetet szedni és a papilaknál meg a templom körül füvet ültetni.
Majd még jelentkezünk és amint lehet képeket is küldünk. Zümmiiiiii :)
Benedek Berni(2015. 06. 01. 00:17)
Kedves méhek,ismét jelentkezek egy rövid kis beszámolóval.Ezen a héten sem lustálkodtak a SEDFIE méhei,ugyanis amint már említettem előző bejegyzésemben,most pénteken filmmaratont tartottunk,ahol 6 kátés vett részt,és kb. 15 egyletes.A hangulat remek volt,filmmaraton előtt egy pár ismerkedős játék is volt.
Vasárnap tartották egyházunkban a vallás órák kiértékelését és kicsit megkésve az anyák napi szereplést,ahol mi is szerepeltünk az egylettel közösen,volt aki gitározott,volt aki angol szöveget fordított és volt aki csak köszönetet mondott az édesanyjának.Délután keresztegylettel közösen csináltunk programot,ahol a hangsúly az ismerkedése és a játékokon volt.
Jövő pénteken lesz nagy valószínűséggel a beavató a kátésoknak,ahol remélhetőleg sokan lesznek.és sok új embert tudunk majd megfogni.(az időpont még nem teljesen biztos,kell még egyeztessünk a kátésokkal,a lelkésszel és az egylet egy részével)
Ölel és puszil a SEDFIE :)
Péter Tünde(2015. 05. 31. 21:45)
Sziasztok!
Ma családi nap volt, ahol elsősorban a gyerekekre került a főbb hangsúly, mivel holnap gyereknap, és mi egyletesek is besegítettünk.Fiúk a fociban bíráskodtak , a lányok meg a vetélkedők levezetésében segítettek. Nagyon sokat nevettünk a gyerekekkel együtt, ès persze a szülőkkel,mivel együtt vettek részt a vetélkedőkben .
Üdv, ÁRDFIE :)
Kicsi Iza(2015. 05. 31. 14:12)
sajnos a beszámolót sem engedi, hogy feltöltsem... hogy lehetne megoldani ?
Kicsi Iza(2015. 05. 31. 14:03)
túl nagy és nem tudtam feltenni a képet :

https://www.dropbox.com/home?preview=11246468_846616012087690_4222053856545591328_nh.jpg

https://plus.google.com/u/0/117405412012577997056/posts/Wj5Ndy6Lw2X?pid=6154988939473906114&oid=117405412012577997056
Jenei Áron(2015. 05. 29. 15:58)
Sziiasztok! Nemtudom, hogy miért számomra nem üzemel megfelelően a weboldal. A feladatunk sajnos nagyobb, mint 3 MB, ezért itt is közzétenném.
Két letöltőlinkről lehet megtekinteni:
A dokumentum: http://www.solidfiles.com/d/7d4c9cd17f/
valamint Link a képekhez: http://www.solidfiles.com/d/f7dee26653/

Próbálom megoldani a probélmát, addigis sziasztook!
Lőrinczi Eszter(2015. 05. 26. 22:54)
Jupsz, a link elmaradt: https://m.youtube.com/watch?v=feyNVL6_XCo.
Lőrinczi Eszter(2015. 05. 26. 22:52)
Sziasztok! Itt egy kis videó, amit annak idején, ápr. 30-án készítettünk, a Méhek Világnapja alkalmából. Bár facebookon annak idején átküldtük, hadd jelenjen meg itt is, halljátok zümmögésünk! :)
(Egy városi legenda szerint Albert Einstein azt mondta: ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség csak négy évvel éli túl.)
Üdvözlettel, a SzUIE
Benedek Berni(2015. 05. 26. 16:12)
Sziasztok.Vasárnap pünkösd alkalmával voltunk a kátésokkal közösen templomban.Hétfőn szerveztük az Ökumenikus napot amin körülbelül 30 fiatal vett részt.Nagyon jó volt a hangulat,métáztunk,számháborúztunk,ismerkedtünk.Az eseményen szentgyörgyi IKÉsek,IFISek és mi egyletesek vettünk részt(hívtuk az evangélikus ifjúságot is,de ők sajnos nem tudtak részt venni).
Jövő pénteken egy közös filmmaratont szervezünk a kátésokkal,remélve hogy sok új egyletesünk lesz konfirmálás után.
El kell dicsekedjem hogy egyletünk tovább szaporodik,eddig általában 15-20-an voltunk egyleten,mostanság 25-30 körül szoktunk részt venni.
A képeket mikor lehet majd feltölteni vagy esetleg el hlehetne küldeni valakinek?Elég sok képünk van,és sajnos az egyletesünkek aki készítette a képeket a telefonjával sajnos elvesztek a képei,így nincs minden eseményről képünk :( Az nagy probléma?
Csíkos puszik :)
Ilus(2015. 05. 24. 15:00)
Köszi Áron a helyzetjelentést! Ügyesek vaytok!

Kérek minden csapatot, hogy ne csak a konkrét feladatokkal kapcsolatban jelentkezzetek az üzenőfalon, hanem minden egyleti megmozdulásotokat tudassátok velünk! PONTOZZUK!!!
Jenei Áron(2015. 05. 23. 12:14)
Sziasztok! Megint én jelentkezem itt az üzenőfalon! Egy rövid helyzetjelentés! Tegnap a GeDFIE egyletnél voltunk látogatóban. Nagyon szép számban fogadtak minket. Szépen elszorakoztunk, ismerkedtünk, beszélgettünk, játszottunk. Nemsokára jönnek a beszámolók másik részei is, egy kis képsorozattal :) Sziasztok!
Ilus(2015. 05. 06. 00:17)
Ó bejóbejó! Úgy látom megindult az élet az Üzenőfalon is (nagy hatalmas méhecskés vigyor!!!!)
Örülök, hogy megkezdődtek a tavaszi kirepülések és várjuk a további kaptárakciók beszámolóit
Mézespusziiiiiiiii
Jenei Áron(2015. 05. 02. 11:37)
A SzabéDFIE egylet nagy erőbedobással száll versenybe az Év Egylete Címért, hétről hétre péntekenként tartjuk szorgos kis kaptárgyűlésünk. Ezen a héten viszont a régi szokás szerint Május 1 alkalmával a csapat nem együtt, külön külön, de a szokásos kis pollengyűjtésre adta a kis fejecskéjét, ezért erdőket, mezőket átszelve gyűjtögettek.
Időközben új méhecskéink jöttek, akik nagyon szorgos kis méhecskék. Egy hete elég nagy rendezvénynek örülhettünk, mivel Szabédon a Tánccsoport 5 éves lett, és az egyletező méhecskék tánccal fogadták a népes sereget.
Idő kőzben Szabédi László rendezvényünkre készülődvén, pluszpontokat remélve, szorgos szervezésnek láttunk, ezeket majd nektek is bemutatjuk!
Sok sikert minden csapatnak és kellemes időtőltést!
Zsombori Edina(2015. 04. 30. 20:34)
A KID is elkezdte kitárni szárnyait és újult erővel megmutatni, hogy mik,kik vagyunk és hogy mit tudunk együtt összehozni. A mostani egyleteket leginkább a színdarab válogatással töltjük, persze sosem marad el egy-két hangulatos játék ,ami segít elfeledtetni a hét fáradalmait,gondjait. És mivel újból jelentkeztünk erre a versenyre, a legutóbbi hétvégén az első számú feladatot próbáltuk megoldani kreativitásunk segítségével.Puszilunk mindenkit!:)
Benedek Berni(2015. 04. 28. 22:41)
Hétvégén város napok,mi úgy terveztük hogy nagyrészét együtt fogjuk tölteni a városnapoknak,itt a program is.Amint lehetséges képekkel is jelentkezünk:
Szerda:
18:00 Erzsébet Park,Flashmob
Csütörtök:
18:00 Kónya Ádám művelődési ház, Orsika előadása
20:45 Állomás,Keresztúriak érkezése,fogadás
Péntek:
09:00 találkozás a templomnál,miccsecske,mustár,kenyér vásárlása ,utána piknikezés,méta,foci
14:00 Koncert az IFI sátorba Eszter mondta hogy egy volt konfirmandus lép fel ha jól értettem
16:00 Örs előadása
17:00 Tímea előadása
19:00 Közös egyletezés a keresztúriakkal,utána kimegyünk a városba
00:00 Anna and the Barbies koncert
Szombat:
10:00-14:00 Caritas önkéntesség
12:45 Eszter fellépése
14:00 Közös pizzázás a Keresztúriakkal
16:00-19:00 Múzeumkert,gyerekekkel való foglalkozás
16:30 Keresztúriak hazaindulása
Vasárnap:
10:00-14:00Caritasos önkéntesség
Délután próbálni fogunk a színjátszóra :)
Csíkos puszi :)
Ilus(2015. 04. 27. 16:10)
Köszönjük, Berni a tartalmas beszámolót! Hajrá hajrá! :*
Benedek Berni(2015. 04. 27. 06:35)
Pénteken meglátogattuk a kátésokat,a zene óra utolsó negyed órájában játszodtunk velük és megmutattuk a te miért egyletezel videót.Sajnos elég sokan elmentek mielőtt elkezdtük volna a rövid kis programot,de akik maradtak viszont nagyon lelkesnek tűntek,reméhetőleg a konfirmáció után sok új egyletessel bővülhet csapatunk :)
7 órától kezdetét vette az egylet,ami most inkább a filmezéssel telt el,és csak a végén tudtunk tartani egy fél órás igazi egyletet,ahol beszéltünk a fiú és lány kapcsolatokról(a fiúk,lányok külön csapatokra voltak osztva és meg kellett beszéljék hogy mik az ellenkező nem pozitív és mik a negatív tulajdonságai,meg hogy szerintük milyen egy tökéletes lány,vagy fiú) és készítettünk egy egyletes naptárat amire felírtuk a születésnapokat és a közös egyletes programokat.(a keresztúri egyletesektől loptuk az ötletet)
Vasárnap hárman voltunk a vasárnapi iskolásokkal játsztani,mivel az utóbbi időben elég kevesen járnak,ezért a lelkész és Pál Tünde vallás tanárnő megkértek hogy foglalkozzunk mi a vasárnapi iskolával.
Jövő héten 9 keresztúri vendégünk lesz,akik Szentgyörgy napok alkalmából látogatnak hozzánk,és akikkel közösen fogunk egyletezni.Május elsején délelőtt pedig újból kimegyünk az erdőbe kirándulni.
Csíkos puszi :)
Benedek Berni(2015. 04. 24. 17:10)
A város végén van egy erdő,ott voltunk :) Mai napon pedig a jövendőbeli méhecskéket,vagyis a konfirmandusokat fogjuk meglátogatni akik már nagyon várják hogy egyletesek lehessenek. :D És a videónak is elkezdtük a forgatását.Tehát üzenjük mindenkinek hogy reszkessenek mert a SEDFIE méhecskéi nagyon aktívak.
Ilus(2015. 04. 24. 00:03)
Köszönjük Berni az infókat, és gratulálunk a SEDFIE-nek, hogy máris ügyes méhcsoportként kezdte meg tavaszi röpködését, azonban áruld el még nekünk, hogy pontosan hol is gyűjtöttétek a virágport?
Benedek Bernadette(2015. 04. 23. 23:29)
Szorgos kis egyletünk már másnap elkezdte tevékenységét ahogy meghallotta hogy idén is újraindul az év egylete.Első akciónk egy szipi szuper kirándulás volt,melyre április 12-én került sor.Az eseményen hét egyletes vett részt.
A hangulat nagyon jó volt,fociztunk,kártyáztunk,beszélgettünk,ugróköteleztünk és persze sokat kacagtunk.
Sok sok puszi a SEDFIEtől.
CSÍKOS CSÍKOS :)
Ilus(2015. 04. 23. 23:25)
Kedvesek!

Indulhat a móka itt az üzenőfalon is!
Várjuk a színesebbnél színesebb tevékenységeiteket!

Csíkos puszi mindenkinek
név(2015. 04. 22. 21:39)
szöveg

Szeptember 18.
Tudtátok hogy?! ...

...minden olyan csapat, amelyik végigcsinálja a versenyt, aki végig harcol az ÉvEgylete címért, azok mind részesülnek jutalomban?!

Akkor nem feladni!!!!!
Szeptember 4.
Figyelem, figyelem!

Új, szeptemberi feladat!
A SzínBOLONdos feladat meghosszabítva szeptember 15-ig!
Várjuk a feltöltéseket. Ha valami nem megy kérjetek segítséget!

Hajráááá!
Július 31.
Zümmögős szép augusztust!

Kedvesek,
Íme a megfáradt zsűri is eljutott odáig, hogy a feladataitokat árgus szemekkel átvizsgálja és pontozza.
Amint láthatjátok felkerültek az Üzenőfali bónuszok is. Csak így tovább, mert ez sokat számít. Akik nem küldtek eddig Üzenőfali tevékenységet, azok iparkodjanak, nem kell elcsüggedni, mert decemberig minden behozható!!!!

Igen, azt is jól látjátok, hogy egyeseknek már a Gyerekszáj feladat is pontozva van. Ez pedig olyan okból, hogy ők már feltöltötték a megoldást és a Zsűri mézkészítése miatt lehet, hogy megint csúsznak majd a következő pontozások. DEDEDE ne felejtsétek, hogy senkit és semmit nem hagyunk ki!

Akiknek van korábbi megoldott feladatuk, és mégsincs feltöltve az oldalra, küldjétek el a Kapcsolatoknál megadott e-mail címre a csapat felhasználónevével, jelszavával, és a feladat számával. Mi feltöltjük őket. Kevesebbért ugyan, de pontozzuk azokat is.
PL. Tudjuk, hogy volt több csapat is, akik a köri találkozókon részt vettek, s mégsem küldték el a FlashMobokat.

Nagyon ügyesen haladtok!
Nagyon szépen és precízen végzitek a megadott feladatokat!
Szívünk repes a boldogságtól!
Büszkék vagyunk rátok!
Sose adjátok fel!
Közöttetek van az Év Egylete!!!!!

Pusziiiiii
Június 19.
Tudnivalók a Flash Mob-ról!

Azok az egyletek, melyek egyházkörében nem kerül sor köritalálkozóra, megcsinálhatják a Villámcsődületet saját településeiken egymaguk, vagy közösen a keresztegyletükkel.

Pápuszi
Május 31.
Üdvözöljük a nagy kaptárban Kövend és Mészkő méheit! Legyen ez a ti játékotok is! Szárnyakat elő, és induljon a Rét meghódítása!
Május 13.
Dráágáák :)
Akarjuk. hogy zümmögjetek nekünk soookat. Mindenről számoljatok be és mi értékelni fogjuk. :) Csííkos csííkos puszifelhő mindenkinek :)
Brigi voltam :)
Április 29.
Méheim!

Szeretném csápjaitokat a Kapcsolat menüpontra is irányítani, ahol mindamellett, hogy megtaláljátok a kapcsolattartó méhek elérhetőségeit, találtok egy Üzenőfalat is.

Ennek idén nagyon fontos szerepe van a játék során, mivel itt számolhattok be minden Zümmögő tevékenységetekről: a hétről-hétre történő Kaptár-összejövetelekről, vagy más egyéb Pollengyűjtő akcióról.
Egyelőre csak egy-két csíkos sort várunk tőletek beszámoló gyanánt, azonban mindent dokumentáljatok fotók formájában, s majd annak is meg lesz a helye, ahol ezeket közzétegyük.

Persze ez nem csak egy akármilyen kérés felétek, hanem egy pontozandó feladat. Itt fogjuk kikémlelni, hogy melyik kaptár a legaktívabb egész évben, melyik érdemli meg az életeket mentő méh-pempő díjat.

Szárnyakat izzítani!
Irány a Rét!

U.I. Ajánljuk megnézésre a "Maja a méhecske" c. animációs mesefilmet.