A vetélkedőről
Kedves Fiatalok!

Amint azt a mam-utasok beharangozták már, 2016. május 5-én startol Az év egylete vetélkedő. Reméljük, ez Nektek is akkora örömhír, mint nekünk.
Az idén is rengeteg meglepetéssel, vidámsággal, újszerű feladatokkal készültünk. De persze, ahhoz, hogy a tervek valósággá váljanak, a Ti jelentkezésetekre van szükség.
Billentyűzeteket leporolni, csapatot összeverbuválni, és tessék jelentkezni, mert indul....a mandula!
Az aktuális (15.) feladat
Random: Szurkolótábor
közzétéve: 2016. 11. 14.
A feladat lejárt.

A mérkőzés utolsó perceiben felerősödik a szurkolótábor hangja, tapsvihar, kiabálás, hajrááááá...!!! Jó lenne, ha most sem lenne másként, és minél többen támogatnának Benneteket az utolsó 100 méter küzdelmeiben, illetve minél többen kapcsolódnának be  az eredményvárás izgalmaiba. Éppen ezért, egy utolsó kihívás vár Benneteket! Győzzetek meg minél több személyt, hogy cserélje le a saját Facebook profilképét egy olyanra, amin feltünteti valamilyen módszerrel, hogy melyik csapatnak szurkol. A profilkép kísérő szövege pedig legyen a következő: #ODFIE  #azevegylete vetelkedo.  A csel az, hogy a versenyben lévő csapatok tagjai, csak más egyleteknek szurkolhatnak, a sajátjuknak nem. Illetve a feladat alól kivételt képeznek a bíráló biztosok is, akiknek - gondolom érthető - pártatlannak kell maradni. No, hát akkor lássuk, kinek mekkora a szurkolótáboraaaaa? 


14. feladat
14. feladat: ZáróKép
közzétéve: 2016. 11. 11.
A feladat lejárt.

Mielőtt lezárnánk egy újabb vetélkedős évet, jól fog egy kis visszatekintő, közös értékelés, ünneplés. Ezért most arra hívunk Benneteket, értékeljétek ki az elmúlt időszakot, emeljétek ki a legjobb pillanatokat...és, tekintsetek a jövőbe is. Mi lenne, ha megnyernétek, mire használnátok fel az első díjjal járó pénzjutalmat. Ja, és ami a legfontosabb, készítsetek minderről egy videót. Azaz osszátok meg a naaagy, kerek világgal legkedvesebb emlékeiteket, örömötök, terveiteket. Hogy milyen formában...Rátok van bízva. Talk show, tehetségkutató, híradó...előttetek a lehetőségek végtelen tárháza. Időkeret: legtöbb 3 perc. Hajrááá!


UDFIE csapat (Ürmös)

Október 27.
(a rikkancs kiáll a színpadra, a függöny elé, harsányan kiált) Kedves Fiatalok! (dobpergés) Közhírré tétetik, hogy a vetélkedő zsűrije boldog. A RePro feladat megoldásai nagyon pro-ra sikerültek! Valódi öröm és igazi nehézség volt pontozni őket, de sikerült! Viszont... (dobpergés folytatódik), mivel a vetélkedő végéhez közeledünk, úgy döntöttünk, hogy egyelőre titokban tartjuk a pontszámokat. Így egészen biztosan izgalmasabb lesz az utolsó száz méter. Ugye? Nos, mindennek tudatában (újabb dobpergés) maradjatok résen, mert mi felpörögtünk, a ritmust pedig tartani kell! Nemsokára érkezik az utolsó feladat, és mellé pedig talán... még néhány meglepetés. Úgyhogy nem feladni, kitartani, jókedvvel, előőőőőőre! (lekavaró dobpergés, függöny kinyílik)
Szeptember 30.
Nos, kedves ODFIE- szakácsok és segédek!
A főzőműsoraitok pontozásra kerültek, nagyon ügyesek voltatok és kreatívak! Mi jókat nevettünk!
Amint korábban is megírtuk, pontoztuk a kreativitást és az időkeret betartását is, ennek a feladatnak a maximális pontszáma 70 pont.
Hamarosan érkezik az októberi feladat is, addig is figyeljétek a honlapot, bármikor felbukkanhatnak az általunk nagyon is kedvelt "hirtelen" feladatok! Ölelés nektek és élvezzétek a hétvégét!
Augusztus 18.
Kedves fiatalok!
Elérkezett az a pillanat is, amikor közöljük veletek a VisszatekintŐs interjúk pontszámait. Gratulálunk a feladatot teljesítő egyleteknek és köszönjük a nosztalgikus irományokat, kellemes érzés volt olvasni az interjúalanyok mondatait, hogy:
"megszerettem a közösséget, illetve azt a közösséget, és vonzott az, hogy bekerüljek közéjük";
"az akkori és a mostani konferencia egy napsugár lenne, pillangó szárnyú, és énekelne";
"az, ami annyi konferencia után is ugyanolyan, amiért mindig visszatérek, az nem más, mint az ifjúsági egyletes életérzés, hiszen az vonz ellenállhatatlanul. "
És végül: Üzenet a mostani konferenciázóknak: Minél több konferenciát kívánok nekik!

UI: Néha-néha vessetek egy pillantást, hiszen bármikor felbukkanhatnak a rajtaütés-szerű feladatok!
Ölel benneteket az Év Egylete Stage :)
Június 30.
Présen és résen a New Generation! :) Gratulálunk azoknak, akik valóban résen voltak, és teljesítették az első rajtaütés-szerű feladatot. (Ide kell elképzelni most a repülő konfettiket!) Akik esetleg lemaradtak volna róla, egy cseppet se aggódjanak, lesz még ilyen, bőven. Csak figyelni kell, de azt erőst!
Június 30.
Üdvözletünk az idei év egyleteinek! :) Hónap utolsó napja van, hát érkeznek az eredmények. Ezúttal is, a tisztánlátás kedvéért, szeretnénk egy rövid magyarázatot fűzni a pontokhoz. Kiértékeléskor a következő szempontokat vettük figyelembe: a befektetett munka mennyiségét, a kreativitás mértékét, azt, hogy mennyire videoklip-szerű az eredmény (alapvető tulajdonsága az ilyen filmeknek, hogy mozgóképből állnak össze, nem fényképekből), hogy kapcsolódik-e a dalok tartalmához, és nem utolsó sorban azt, hogy van-e eleje és vége a történetnek, dalnak. Ezeket kötöttük egy csokorba, és figyelembe vételükkel pontoztuk munkátokat. Kedves, szép, igazi egyletes filmecskék születtek. Gratulálunk! Csak így tovább! Sőt, még ennél is nagyobb hajrával!
Ui. Ugye találkozunk konferencián?
Május 31.
Szervusztok Like-vadászok! Amint azt megígértük, a hónap utolsó napján érkeznek az első feladat eredményei. (Szokjatok hozzá, mindig ekkor közöljük majd őket!) Van itt azonban néhány tisztázni való kérdés. Khm-khm... Mindenekelőtt díjazzuk a lelkesedést, a teljes erőbedobást, amivel ezt a feladatot teljesítettétek. Azt azonban nem értékeljük, hogy néhány csapat nem csak az előbb említettek, hanem a virtuális világ néhány komoly szaktudást igénylő bravúrját is bevetette a siker reményében. Ejnye-bejnye... A zsűri hosszú gondolkodás úgy döntött, hogy egyenként (!!!) számolja össze minden csapat like-számát, és eszerint állítja össze a sorrendet. (Rosszabb, mint kiválasztani a lencsét a hamu közül.) A maximális pontszám 100, ezek a sorrend értelmében 2 ponttal csökkennek. Ezenkívül külön pontoztuk (maximálisan 5 ponttal) a kreativitást. A kettő összeadása eredményezi a végleges pontszámokat. A kreativitásért járó pontokban nem részesülnek azok a csapatok, akik módszerei megkérdőjelezhetőek. A pontok részletes táblázatát megtaláljátok a vetélkedő facebook oldalán is (www.facebook.com/Az-Év-Egylete-Vetélkedő-138034239701619/). Arra kérünk benneteket, amennyiben nem értetek egyet a pontozással, vagy kérdésetek lenne, a fent említett facebook oldal segítségével írjatok nekünk! Hajrááá, csak ügyesen tovább! Június 5-én érkezik a következő feladat!